Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Φωτογραφία ντοκουμέντο μέσα από το κελί του

Δημήτρης Λιγνάδης: Φωτογραφία ντοκουμέντο μέσα από το κελί του
Δημήτρης Λιγνάδης: Αυτό είναι το κελί - θάλαμος που κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης.

Για μια ακόμη ημέρα, από την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται στις φυλακές της Τρίπολης και τηλεοπτικές εκπομπές τόσο σε Mega όσο και σε ΣΚΑΙ, έδειξαν ντοκουμέντα μέσα από το κελί του.

Και ένα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που φέρεται να έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής στον συνήγορο υπεράσπισής του, τον Αλέξη Κούγια. Ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. «Μιλήσαμε μόλις τελείωσαν οι διαδικασίες της μεταγωγής του στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως στις έξι το απόγευμα».

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως «ήταν απόλυτα ήρεμος, δεν μιλήσαμε για την υπόθεση καθόλου. Ήθελα να τον ρωτήσω εάν είχε κάποιο πρόβλημα στο ταξίδι του και εκεί όταν πήγε. Μου είπε ότι ήταν όλα καλά, ότι υπήρχε μια εξαιρετική συμπεριφορά όλων… Το αν θα είναι μόνος του εξαρτάται από τις δυνατότητες που έχει η φυλακή. Άλλες φορές οι κρατούμενοι στις φυλακές Τριπόλεως είναι μόνοι τους, άλλες φορές είναι με άλλους, στη χειρότερη είναι τέσσερις σε ένα κελί».

Στη συνέχεια προσέθεσε το εξής: «Του είπα να σκεφτεί τι άλλο μπορεί να μου διαθέσει για την υπεράσπισή του, γιατί στο ένα 24ωρο που χειρίστηκα την υπόθεσή του, κάναμε τόσα πολλά πράγματα. Τώρα που θα είναι πιο ήρεμος και θα έχει στα χέρια του το ημερολόγιό του, τα στοιχεία και τα μηνύματα από το κινητό του τηλέφωνο, όλα αυτά θα τα επεξεργαστούμε μαζί και θα αντιμετωπίσουμε ακόμη καλύτερα την περίπτωσή του. Θεωρώ ότι η προσωρινή του κράτηση είναι εντελώς παράλογη, πρωτοφανής, είναι εκτός νομικής πραγματικότητας».

«Καταπέλτης» το δικαστικό βούλευμα εναντίον του

Όπως αναφέρεται, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου ομόφωνα καταλογίζουν στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, παραβατική συμπεριφορά τουλάχιστον από το 1984, όταν είχε οδηγηθεί για δακτυλοσκόπηση στη ΓΑΔΑ, μετά από καταγγελία για αποπλάνηση ανηλίκου.

Για νομικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους λοιπόν, οι δικαστές του συμβουλίου πλημμελειοδικών της Αθήνας απέρριψαν την ένσταση απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο Δημήτρης Λιγνάδης. Στο σκεπτικό τους οι δικαστές τονίζουν ότι «ο κατηγορούμενος επεδείκνυε παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά επί σειρά πολλών ετών, ως στοιχείο πλέον της προσωπικότητάς του, έχοντας μεθοδεύσει τη δράση του, επιλέγοντας ανηλίκους και άτομα νεαρής ηλικίας, που λόγω ακριβώς της μη διαμορφωμένης προσωπικότητάς τους και της ανάγκης τους για επαγγελματική ανέλιξη ήταν ευάλωτα και εύκολα διαχειρίσιμα».

Παρόμοια είναι και η εισαγγελική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο, αποδίδοντας στον κατηγορούμενο «εμμονική παραφυλική τάση και σταθερή εξακολουθητική ροπή προς την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα αμφοτέρων των φύλων». Μάλιστα, η πρόταση της εισαγγελέως προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών καταλήγει στο εξής: «Η ποινική δίωξη ορθώς ασκήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί η κλήση του Δημήτρη Λιγνάδη για παροχή εξηγήσεων από τον εισαγγελέα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments