Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για το Σαββατοκύριακο – Βόλτες μόνο στη γειτονιά

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για το Σαββατοκύριακο – Βόλτες μόνο στη γειτονιά
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέο ωράριο θα ισχύει πλέον για την κυκλοφορία των πολιτών τα Σαββατοκύριακα.

Σε ισχύ έχουν τεθεί από το πρωί της Πέμπτης (4/) τα νέα πιο αυστηρά μέτρα και τον περιορισμός της διασποράς του κορωνοϊού. Οι πολίτες καλούνται στην πιστή τήρηση τους και οφείλουν να έχουν κατά νου την απαγόρευση κυκλοφορίας και το ωράριο αυτής ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει πλέον

Τις καθημερινές η απαγόρευση στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο ξεκινά από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) ξεκινά από τις 9:00 το βράδυ ως τις 5:00 το πρωί. Ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το επόμενο πρωί. Απ’ την άλλη,  όσες περιοχές ανήκουν μόνο στο κόκκινο έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

Θυμίζουμε ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από την Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι αλλάζει στα sms στο 13033

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων υπάρχουν και κάποιες αλλαγές στα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες στο 13033, με στόχο να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Πλέον, οι πολίτες θα πρέπει να κινηθούν αυστηρά μέσα σε μία ακτίνα 2 χλμ από την κατοικία τους ή εντός των ορίων του δήμου τους. Οι σημαντικές αλλαγές στα sms αφορούν τους κωδικούς μετακίνησης 2,3 και 6 και αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Στο sms 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο sms 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Σχετικά με το sms 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κάποιος να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο. Τέλος, όσον αφορά τον κωδικό sms 4, τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του μηνύματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments