Πολιτική

Χαρίτσης: Νέες αντικοινωνικές ρυθμίσεις από την κυβέρνηση

Χαρίτσης: Νέες αντικοινωνικές ρυθμίσεις από την κυβέρνηση
Χαρίτσης: Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε νέες αντικοινωνικές ρυθμίσεις.

«Το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις έχει σαφές ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο» δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Χαρίτσης, «Στο Κόκκινο», κάνοντας λόγο για «αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τεχνικού κλάδου από τους διαγωνισμούς δημοσίων συμβάσεων και προμηθειών», «εκχώρηση σε ιδιώτες του ελέγχου των δημοσίων έργων» και «καταπάτηση των περιοχών Natura, παρακάμπτοντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο, στο όνομα μιας ασύδοτης «ανάπτυξης».

«Με τον Νόμο 4412/2016, μία σημαντική μεταρρυθμιστική τομή, προσαρμόσαμε για πρώτη φορά την ελληνική νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις στα ευρωπαϊκά πρότυπα» αντιπαρέβαλλε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, «προωθήσαμε την ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών και ενισχύσαμε την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους δημόσιους διαγωνισμούς» Ο Αλ. Χαρίτσης στηλίτευσε την «αιφνιδιαστική τροπολογίατης κυβέρνησης που αναστέλλει τις κατεδαφίσεις παράνομων και αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλούς και παραλίες,με πρόσχημα την πανδημία» η οποία «κλείνει το μάτι σε ιδιωτικά συμφέροντα και έχει ήδη πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις».

Ο Αλέξης Χαρίτσης στη Βουλή

Ο Αλέξης Χαρίτσης στη Βουλή

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση θέλει να κερδίσουν οι λίγοι

Στο μεταξύ, έκανε λόγο για «σαφή κυβερνητική προσπάθεια για συγκεντροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως προδιαγράφεται και στην έκθεση Πισσαρίδη», αναφέροντας «τα καταστροφικά μέτρα του clickaway στο λιανεμπόριο και την πολιτική του «άνοιξε-κλείσε» που είναι καταστροφικά για τις πιο μικρές επιχειρήσεις και ανοίγουν ακόμη περισσότερο την ψαλίδα».

«Καταθέσαμε τροπολογία προτείνοντας οι ενισχύσεις από τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ να είναι ακατάσχετες και αφορολόγητες» επισήμανε ο τομεάρχης. «Οι αντοχές επιχειρήσεων και εργαζόμενων έχουν εξαντληθεί, αφού δεν έχουν δει ουσιαστική στήριξη, παρά μόνο αναστολές υποχρεώσεων και νέο δανεισμό», ενώ «η κυβέρνηση προχωρά σε νέες αντικοινωνικές ρυθμίσεις καθιερώνοντας τις απλήρωτες υπερωρίες».

«Οι προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση» υπογράμμισε ο βουλευτής, κάνοντας λόγο για «δύο διαφορετικούς κόσμους που συγκρούονται». «Επεξεργαζόμαστε μια συγκεκριμένη πρόταση για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της κρίσης» συνέχισε, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον μόνο για ονομαστικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με όρους συμπερίληψης και άμβλυνσης των ανισοτήτων». «Η κοινωνία όλο και περισσότερο αντιλαμβάνεται την κοροϊδία και την επικοινωνιακή διαχείριση κρίσης από την κυβέρνηση, τόσο σε υγειονομικό επίπεδο όσο και στην οικονομία» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments