Οικονομία

Συντάξεις Απριλίου: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι – Όλες οι ημερομηνίες

Συντάξεις Απριλίου: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι – Όλες οι ημερομηνίες
Συντάξεις Απριλίου: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Απριλίου 2021 σε συνέχεια των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα για τις συντάξεις Μαρτίου.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Απριλίου 2021 σε συνέχεια των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα για τις συντάξεις Μαρτίου. Η καταβολή των χρημάτων στους συνταξιούχους θα ξεκινήσει από τις 24 έως τις 30 Μαρτίου.

Συντάξεις Απριλίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για τα ταμεία

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

  • Στις 24 Μαρτίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 29 Μαρτίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 30 Μαρτίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συντάξεις Απριλίου: Ανοίγει η πλατφόρμα έως τις 10 Μαρτίου για προσωρινές συντάξεις

Έως και τις 10 Μαρτίου πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις για την προσωρινή σύνταξη, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΦΚΑ, μέχρι τις 10 Μαρτίου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις για την προσωρινή σύνταξη. «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται και ακόμα περισσότερο για να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων» διαβεβαίωσε προ ημερών μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ο υπουργός μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως θα μπουν και τα ΚΕΠ στη διαδικασία απονομής συντάξεων και τόνισε ότι έχει αποφασιστεί να δοθεί ένα μπόνους στους υπαλλήλους που εκδίδουν τις συντάξεις.

Με το άνοιγμα της πλατφόρμας θα κληθούν οι εν αναμονή συνταξιούχοι να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση, ώστε να λάβουν άμεσα την έναντι προκαταβολή της σύνταξής τους που κυμαίνεται από 360 έως 384 ευρώ τον μήνα. Η υπεύθυνη δήλωση, θα αρκεί για τη χορήγηση της προκαταβολής και στους μελλοντικούς συνταξιούχους, σε όσους δηλαδή θα υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης από τώρα και στο εξής.

Σε περίπτωση που δεν προκύπτει η συνδρομή των προϋποθέσεων του χρόνου ασφάλισης από τα πληροφοριακά συστήματα του ΕΦΚΑ θα αρκεί για τη χορήγηση της προκαταβολής η υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments