Διεθνή

Μπάιντεν: Απέχει πολύ απ’ το να τελειώσει ο αγώνας εναντίον της πανδημίας

Μπάιντεν: Απέχει πολύ απ’ το να τελειώσει ο αγώνας εναντίον της πανδημίας
Μπάιντεν: Όσα είπε ο δημοκρατικός πρόεδρος σε μήνυμά του προς τους Αμερικανούς πολίτες.

Παραμένει πρωταρχικό μέλημα για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο ίδιος έχει πολλές φορές δηλώσει ότι οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και έχει υποσχεθεί πως οι δόσεις των εμβολίων θα είναι επαρκείς για όλους τους Αμερικανούς.

Στο ίδιο μήκος κλίματος ήταν και όσα είπε χθες. Συγκεκριμένα, σε διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως η μάχη με τον κορωνοϊό «απέχει πολύ από το να τελειώσει», ωστόσο πρόβαλε ταυτόχρονα μήνυμα ελπίδας υποσχόμενος ότι θα «έρθουν καλύτερες μέρες».

Ξεκινώντας το διάγγελμά του σε ώρα υψηλής τηλεθέασης την επομένη της έγκρισης από το Κογκρέσο του πακέτου 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία, ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε πως η χώρα του προσεχώς θα «νικήσει μια από τις πιο μαύρες και πιο σκληρές περιόδους της ιστορίας της».

Υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνησή του είναι μπροστά από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα στην προσπάθεια να εκπληρωθεί η υπόσχεσή του πως θα χορηγούνταν 100 εκατομμύρια εμβόλια τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του. Τέλος, είπε χαρακτηριστικά πως πλέον αναμένει ότι ο στόχος αυτός, να έχουν γίνει 100 εκατομμύρια εμβόλια, θα έχει επιτευχθεί την 60ή ημέρα του στην προεδρία.

Μπάιντεν: Υπέγραψε το νομοσχέδιο οικονομικής ανάκαμψης

Νωρίτερα ο δημοκρατικός πρόεδρος είχε υπογράψει, μία ημέρα μετά την έγκρισή του από το Κογκρέσο, το γιγαντιαίο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.  Ο Μπάιντεν υπέγραψε το σχέδιο αυτό, μετατρέποντάς το σε νόμο του κράτους, από το Οβάλ Γραφείο, μόλις επτά εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Σημειώνεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 525.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου υποχώρησε κατά 3,5% πέρσι, καταγράφοντας τις χειρότερες επιδόσεις της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μπάιντεν

Τζο Μπάιντεν

Ο ίδιος ο Μπάιντεν τις προηγούμενες ημέρες δήλωσε ότι όλοι οι Αμερικανοί θα εμβολιαστούν και μάλιστα πρώτοι. «Οι Αμερικανοί θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν εμβόλια κατά της Covid-19, αλλά οποιοδήποτε πλεονάσματα εμβολίων θα μοιραστούν με άλλες χώρες του κόσμου» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «θα ξεκινήσουμε και θα διασφαλίσουμε ότι Αμερικανοί θα εμβολιαστούν πρώτοι, αλλά στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments