Αθλητισμός

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Η απουσία από την Α1 παίζει ρόλο»

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Η απουσία από την Α1 παίζει ρόλο»
Γιώργος Μπαρτζώκας: Ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά τη νίκη επί της Ζενίτ για την Euroleague αναφέρθηκε στην απουσία της ομάδας από την Α1.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έκανε μια δήλωση για τη συμμετοχή στην Basket League που θα συζητηθεί. Θυμίζουμε ότι και ο Παναθηναϊκός κέρδισε στην 29η αγωνιστική της Euroleague, με τις ελληνικές ομάδες να κάνουν το 2/2.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού αφού αφιέρωσε τη νίκη στον τραυματία Κώστα Παπανικολάου, αναφέρθηκε στη νίκη με ανατροπή απέναντι στη ρωσική ομάδα, αποδίδοντας το ότι ομάδα του δεν μπαίνει με αυτοπεποίθηση στα παιχνίδια στην απουσία από το πρωτάθλημα της Α1.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε αρχικά: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μας γι’ αυτή την φοβερή προσπάθεια για τρεις περιόδους. Εκτιμώ αυτή τη νίκη, γιατί σέβομαι πολύ τη Ζενίτ. Όπως γνωρίζετε, έχουν ένα εξαιρετικό ρεκόρ με εννέα εκτός έδρας νίκες. Ήταν ένα απαιτητικό ματς για εμάς. Θέλω και πάλι να συγχαρώ και τον Τσάβι Πασκουάλ και τη Ζενίτ γι’ αυτή τη χρονιά. Αφιερώνω αυτή τη νίκη στον Κώστα Παπανικολάου, του εύχομαι τα καλύτερα εγώ και η ομάδα. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και τον περιμένουμε πίσω υγιή».

Γιώργος Μπαρτζώκας: Για το πρώτο δεκάλεπτο

Στη συνέχεια ανέφερε: «Δεν έχω ιδέα τι κάναμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Ξέρω τι κάναμε στα επόμενα τρία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο τρόπος που ξεκινάμε τα παιχνίδια είναι αντικείμενο έρευνας, οφείλουμε να το κοιτάξουμε. Χρησιμοποιούμε διαφορετικές πεντάδες, έχω το συμπέρασμα ότι το γεγονός ότι δεν παίζουμε στην Α1 μας αφαιρεί ρυθμό. Ένας παίκτης που ξεκινάει, είναι διστακτικός και έχει πίεση για να δείξουν σε επτά, πέντε, τρία λεπτά τι αξίζουν. Είναι ανεξήγητη η διαφοροποίηση του πρώτου με τα επόμενα τρία δεκάλεπτα. Ξέρετε, η Ζενίτ είναι ομάδα με πλάνο εναντίον αλλαγών, έχει δημιουργούς και καλούς σουτέρ».

Τέλος, ανέφερε: «Βρήκαμε τις πεντάδες που ταίριαζαν, δεν κάναμε πολλές αλλαγές, καταλήγω στο ότι παίζουμε με άγχος και πίεση στο ξεκίνημα. 100% η τοπική Λίγκα βοηθάει στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης, όλοι μας ρωτούν πως τα καταφέρνουμε παίζοντας μόνο στην Ευρωλίγκα. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα, δεν την κρίνω, αλλά αναφέρω ότι είναι ένα γεγονός που θέλει ιδιαίτερη διαχείριση».

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Η απουσία από την Α1 παίζει ρόλο»

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Η απουσία από την Α1 παίζει ρόλο»

Από τη δική του πλευρά, ο Τσάβι Πασκουάλ είπε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Έπαιξε καλύτερα». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο εξαφανιστήκαμε. Σκοράραμε με δυσκολία, βάζαμε δύσκολα πόντους. Όσο περνούσε ο χρόνος εμείς χάναμε την αυτοπεποίθησή μας. Δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε μέσα από το ζωγραφιστό και με ελεύθερα σουτ. Ο Ολυμπιακός γύρισε το ρυθμό μέσω του Βεζένκοφ. Έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε εύκολα στη νίκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments