Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Υγειονομική βόμβα το πάρτι στην Ξάνθη

Βασιλακόπουλος: Υγειονομική βόμβα το πάρτι στην Ξάνθη
Βασιλακόπουλος: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Αττική, ενώ πρότεινε να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις.
Βασιλακόπουλος: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Αττική, ενώ πρότεινε να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος περιέγραψε ως υγειονομική βόμβα το πάρτι για τις Απόκριες στην Ξάνθη, την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και τον Γιώργο Αυτιά επεσήμανε ότι δεν πετύχαμε τον στόχο του αυστηρού lockdown. «Είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Πολλοί δεν θα φορούν μάσκα. Προφανώς η Θράκη που δεν είχε πρόβλημα, θα δείτε ότι θα αρχίσει μέσα σε 10-15 μέρες να έχει», προειδοποίησε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το lockdown έχει πολύ μικρότερη αποτελεσματικότητα απ’ ό, τι θα θέλαμε. «Ο κόσμος δεν το εφαρμόζει τόσο πολύ. Υπάρχει κόπωση, αμφισβήτηση. Υπάρχουν οι μεταλλάξεις».

Βασιλακόπουλος: Ο κόσμος δεν εφαρμόζει το lockdown

Βασιλακόπουλος: Ο κόσμος δεν εφαρμόζει το lockdown

Βασιλακόπουλος: Τι ισχύει για την Αττική – Η πρόταση για τις μικρές επιχειρήσεις

Ο καθηγητής τόνισε ότι η εικόνα είναι τραγική στην Αθήνα και ότι το ΕΣΥ είναι πέρα από τα όρια του.  Ο ίδιος πρότεινε την επόμενη βδομάδα ή τη μεθεπόμενη να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις όπου όπως ανέφερε δεν μπορεί να υπάρχει εύκολα συνωστισμός διότι σε μια μικρή επιχείρηση δεν περιμένουν πολλοί πελάτες.

«Έτσι θα άρχιζε να κινείται λίγο η οικονομία, ο κόσμος θα έβρισκε μια βαλβίδα εκτόνωσης και αντί να πηγαίνει με το 4 δήθεν βοήθεια στο σπίτι στο σπίτι του φίλου ή του συγγενή να φάει, να πιει και να γλεντήσει θα το έκανε συντεταγμένα. Το ίδιο πιστεύω πρέπει να γίνει με τις καφετέριες και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς και μόνο χώρους. Αντί να πηγαίνει στην πλατεία», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Βασιλακόπουλος: Υπάρχει ενδοοικογενειακή μετάδοση

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με φίλους και οικογένεια, οι οποίοι στην ουσία έχουν κολλήσει ο ένας από τον άλλον πηγαίνοντας ο ένας στα σπίτια του άλλου. «Εκεί γίνεται το μεγάλος μέρος της διάδοσης άρα πρέπει να δώσουμε εναλλακτική διέξοδο στην ανθρώπινη ανάγκη για επαφή. Δεν υπάρχει σωτηρία αν μαζευόμαστε ομαδικά στις πλατείες. Πρέπει με έξυπνους τρόπους να κόψουμε την μετάδοση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments