Οικονομία

400 ευρώ επιστήμονες: 16 Μαρτίου οι πληρωμές σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες

400 ευρώ επιστήμονες: 16 Μαρτίου οι πληρωμές σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες
400 ευρώ επιστήμονες: Την Τρίτη 16 Μαρτίου θα καταβληθούν οι πληρωμές σε 44.248 δικαιούχους ελεύθερους  το επίδομα των 400 ευρώ.

Την Τρίτη 16 Μαρτίου θα καταβληθούν οι πληρωμές σε 44.248 δικαιούχους ελεύθερους  το επίδομα των 400 ευρώ. Η πληρωμή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

400 ευρώ επιστήμονες: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για διορθώσεις

Μετά την επεξεργασία των στοιχείων από την ΑΑΔΕ στη βάση των κριτηρίων που είχαν τεθεί στην οικεία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 450/Β/5-2-2021) προέκυψε ότι οι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι 44.248. Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων που απορρίφθηκαν αφορούσε στη μη εκπλήρωση του κριτηρίου της πτώσης τζίρου κατά τουλάχιστον 20% την περίοδο αναφοράς (Απρίλιος-Δεκέμβριος 2020). Το συνολικό κονδύλι –που θα προέλθει από τον ΟΑΕΔ- ανέχεται στα 17,7 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 θα ανοίξει εκ νέου για δέκα ημέρες η πλατφόρμα του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες που είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης για καταχώρηση διορθώσεων (π.χ. σε περιπτώσεις που έγινε λάθος στο ΙΒΑΝ) καθώς και για συμπληρωματική υποβολή αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία (5-15 Φεβρουαρίου 2021).

400 ευρώ επιστήμονες: Ποιοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι οι ασφαλισμένοι που υπάγονται στον e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι, βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων που ίσχυαν κατά την 31.12.2016, είχαν υποχρέωση υπαγωγής στον π. ΟΑΕΕ, π. ΕΤΑΠ- ΜΜΕ και π. ΕΤΑΑ και καταβάλλουν την προβλεπόμενη εισφορά, βάσει της παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 (Α’152), όπως ισχύει για τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων – ασφαλισμένων.

400 ευρώ επιστήμονες: Ποιες οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις

Για τη χορήγηση του βοηθήματος στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, πρέπει να πληρούνται οι κάτωθι ασφαλιστικές προϋποθέσεις, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για χορήγηση του βοηθήματος:

Συμπλήρωση τριών (3) ετών συνεχόμενης ή διακεκομμένης ασφάλισης, εμμίσθου αυτοαπασχολούμενου ή ελεύθερου επαγγελματία κατά την διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας με καταβολή της εισφοράς που προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 44 του ν.3986/2011, όπως ισχύει, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων

Αποδεδειγμένη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας. Εξαιρούνται της χορήγησης επιδόματος περιπτώσεις διακοπής που επήλθαν προκειμένου οι αιτούντες να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους υπηρεσία ή να μετέχουν σε πανεπιστημιακές ή μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές (εξετάζεται από ΟΑΕΔ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments