Τεχνολογία

Google αναζητήσεις 2020: Οι πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες

Google αναζητήσεις 2020: Οι πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες
Google αναζητήσεις 2020: Η ομάδα ερευνητών στην Ken Bromley Art Supplies θέλησε να εντοπίσει ποιοι καλλιτέχνες ήταν στις αναζητήσεις της Google για το 2020.

Οι αναζητήσεις στη Google, κάθε χρονιά που φεύγει όπως συνέβη και για το 2020, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον, αυτή την περίοδο κατά την οποία ο κορωνοϊός «κρατά» εντός της οικίας τους εκατομμύρια πολίτες με αποτέλεσμα να στρέφονται περισσότερο στο Ίντερνετ ώστε να περάσουν τον χρόνο τους;

Μάλιστα, προσφάτως η ομάδα ερευνητών στην Ken Bromley Art Supplies θέλησε να εντοπίσει ποιοι καλλιτέχνες υπήρξαν το συχνότερο αντικείμενο αναζήτησης για την περασμένη χρονιά, δηλαδή το 2020, και ποιος ήταν ο πιο δημοφιλής σε κάθε χώρα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Google

Εξάλλου, με πολλά μουσεία και γκαλερί τέχνης να έχουν κλείσει τις θύρες τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλοί είναι εκείνοι οι φιλότεχνοι που στράφηκαν στο Διαδίκτυο ως μόνο τρόπο να βλέπουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Google αναζητήσεις 2020: Ποιος είναι στην πρώτη θέση;

Οι ερευνητές λοιπόν, χρησιμοποίησαν τα στοιχεία αναζήτησης στο Google για να αποκαλύψουν τον πιο «γκουγκλαρισμένο» καλλιτέχνη, πέρυσι, σε κάθε χώρα. Στη συνέχεια, οι σχεδιαστές σχεδίασαν επτά χάρτες, έναν για κάθε ήπειρο, για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Όπως προέκυψε από τα δεδομένα, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι είναι στην πρώτη θέση, συνολικά, αλλά δεν ήταν η κορυφαία επιλογή σε πολλές χώρες. Για παράδειγμα, οι φιλότεχνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν ως πρώτη επιλογή τον ανώνυμο καλλιτέχνη δρόμου και ακτιβιστή από το Μπρίστολ, Banksy. Το ίδιο και οι Ρώσοι φιλότεχνοι.

Google αναζητήσεις 2020: Μόνο δύο πρόσωπα ήταν γυναίκες

Πάντως, παρουσιάζει ενδιαφέρον το ότι από τους 13 «νικητές» μόνο δύο ήταν γυναίκες. Στις ΗΠΑ, στο Μεξικό και τη Βραζιλία, η καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες αναζητήσεις ήταν η Φρίντα Κάλο ενώ στην κορυφή της λίστας τόσο στην Αυστραλία όσο και την Κίνα βρέθηκε η ζωγράφος του 17 αιώνα Αρτεμισία Τζεντιλέσκι. Google

Να σημειωθεί πως η Google ξεκίνησε τον Ιανουαρίου του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια. Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments