Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Στο Παρίσι σήμερα και αύριο

Βαρβιτσιώτης: Στο Παρίσι σήμερα και αύριο
Βαρβιτσιώτης: Διήμερη επίσκεψη στη γαλλική πρωτεύουσα πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου και αύριο Τετάρτη 17 Μαρτίου, έχοντας στην ατζέντα του το βασικό θέμα συζήτησης που δεν είναι άλλο από την Τουρκία και τη συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και εις βάρος της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, διήμερη επίσκεψη στη γαλλική πρωτεύουσα πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με σκοπό να έχει συνομιλίες με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Κλεμέντ Μπον και επαφές με μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γαλλικής Γερουσίας.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Την Τρίτη 16 Μαρτίου ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει κατά σειρά συναντήσεις με αντιπροσωπείες Ομάδων Ελληνογαλλικής Φιλίας Βουλής και Γερουσίας, ενώ το απόγευμα στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του. Στην ατζέντα των συνομιλιών, περιλαμβάνονται:

  • ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού,
  • το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας,
  • το μεταναστευτικό,
  • η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης,
  • το Ταμείο Ανάκαμψης,
  • η Κοινωνική Διάσταση της ΕΕ,
  • η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια,
  • οι σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας,
  • οι διμερείς πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές, πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας και
  • το Κυπριακό.

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για Ευρωπαϊκά Θέματα Σαμπίν Τιγιέ (Sabine Thillay). Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί ακόμα με την Τάρα Βάρμα, διευθύντρια της πανευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης ECFR (European Council on Foreign Relations).

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Βαρβιτσιώτης: «Η προσπάθεια προσέγγισης της Τουρκίας προς την ΕΕ θα πρέπει να έχει διάρκεια και συνέπεια»

«Η προσπάθεια προσέγγισης της Τουρκίας προς την ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής θα πρέπει να έχει διάρκεια και συνέπεια», είχε τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του πριν από λίγες ημέρες, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Αναφορικά και με τον 62ο κύκλο διερευνητικών επαφών που θα γίνει στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου, επεσήμανε πως «πιστεύουμε ότι πάντοτε πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας». Σημείωσε ωστόσο ότι «η Άγκυρα θα πρέπει να αποδείξει ότι θέλει να παραμείνει στο τραπέζι του διαλόγου και να απέχει από προκλητικές ενέργειες, οι οποίες διαταράσσουν την ευρύτερη ασφάλεια της περιοχής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments