Πολιτική

Κυμπουρόπουλος: Τον «άδειασε» η ΝΔ

Κυμπουρόπουλος: Τον «άδειασε» η ΝΔ
Κυμπουρόπουλος: Σάλος έχει προκληθεί μετά την επιλογή του ευρωβουλευτή της ΝΔ να ταχθεί υπέρ ψηφίσματος κατά των αμβλώσεων. Τι λέει ο ίδιος.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών χρηστών των social media, καθώς και των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά την απόφασή του να ταχθεί υπέρ ψηφίσματος ενάντια στις αμβλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι μόνο ο ευρωβουλευτής που έχει γίνει θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης έχει απασχολήσει την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες με την ειδική άδεια που πήρε για τη βάπτιση ενός παιδιού. Τη δήλωσή του σχολίασε και εκπρόσωπος της ΔΙΣ.

Τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, όμως, «άδειασε» και το κόμμα του. Σε σχετική ανακοίνωσή αναφέρεται ότι «η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Κυμπουρόπουλος: Τον «άδειασε» η ΝΔ

Κυμπουρόπουλος: Τον «άδειασε» η ΝΔ

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έδωσε την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

«Όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Η στάση του  Στέλιου Κυμπουρούπουλου προκάλεσε αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την Κουμουνδούρου κατηγορούν τον ευρωβουλευτή ότι συντάσσεται με την άκρα δεξιά στο θέμα της άμβλωσης. Μερίδα ΜΜΕ που είναι φιλικά προς στον ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή» κατηγόρησαν, επίσης, τον ευρωβουλευτή, Σημειώνουν ότι συντάχθηκε «με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου, αυτές της άκρας δεξιάς». Πολλές, όμως, είναι και οι αντιδράσεις χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», ανέφερε σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Κυμπουρόπουλος: Τι λέει ο ίδιος

Πηγές από την πλευρά του κ. Κυμπουρόπουλου αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής έχοντας υπερψηφίσει 15 φορές το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση, την περασμένη Παρασκευή ενέκρινε ψήφισμα για την προστασία του παιδιού, το οποίο σε ένα σημείο διατυπώνει ότι η προστασία του ξεκινά από την πλευρά της σύλληψης.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτό αφορά τη μητέρα με το παιδί και προσθέτουν ότι ο θόρυβος γύρω από το ψήφισμα, το οποίο δεν έχει καμία νομοθετική αξία, οφείλεται καθαρά σε λόγους αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments