Πολιτική

Αριστοτελία Πελώνη: Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει

Αριστοτελία Πελώνη: Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει
Αριστοτελία Πελώνη: Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος μίλησε στην ΕΡΤ, τόσο για τις αντοχές του ΕΣΥ, όσο και για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις.
Αριστοτελία Πελώνη: Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος μίλησε στην ΕΡΤ, τόσο για τις αντοχές του ΕΣΥ, όσο και για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις.

Η Αριστοτελία Πελώνη, καλεσμένη στην ΕΡΤ τοποθετήθηκε επί μίας ευρείας γκάμας ζητημάτων. Μίλησε, τόσο για την πίεση στο σύστημα υγείας, όσο και για τους εμβολιασμούς. Ακόμη, παρουσίασε στοιχεία από το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα. Δεν δίστασε δε να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο ζήτημα των διαδηλώσεων.

Ακόμη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων στην χώρα. Ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να εξεταστεί αν η αύξηση της θετικότητας είναι κάτι συγκυριακό ή αν είναι κάτι άλλο που πρέπει να μας προβληματίσει.

Αριστοτελία Πελώνη

Αριστοτελία Πελώνη: Πίεση στο σύστημα υγείας

«Το σύστημα υγείας πιέζεται, αντέχει όμως και θα αντέξει», σημείωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «το τελευταίο διάστημα έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του υπουργείου υγείας που αφορά και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ήδη συνεργάζεται ο ιδιωτικός τομέας και το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας που αφορούν περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

Αριστοτελία Πελώνη: «Υιοθετείται η πρόταση Μητσοτάκη»

Η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στην παρουσίαση, σήμερα από την Κομισιόν του δεσμευτικού πλαισίου για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ενός σχεδίου, όπως είπε, «που έχει το βλέμμα του προς την επανεκκίνηση των μετακινήσεων και του τουρισμού το καλοκαίρι. Μέσα σε αυτό το πακέτο, υπάρχει και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μια πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία έβαλε ο ίδιος στο τραπέζι και η οποία υιοθετείται αυτή τη στιγμή.

Μέσα στο το επόμενο τρίμηνο θα γίνουν οι συζητήσεις ώστε να πραγματοποιηθεί η εφαρμογή τους μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για μία επιτυχία της χώρας και θα ήθελα να την αναλογιστούν όσοι έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να μιλήσουν για πιστοποιητικό ανικανότητας», τόνισε. «Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΜΑ». Αριστοτελία Πελώνη

Αριστοτελία Πελώνη: Οι εμβολιασμοί

Η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι «η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΜΑ. Τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε και που προμηθεύεται η ΕΕ, είναι τα εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στην ελληνική περίπτωση δεν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν μια απόφαση αναστολής. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ωστόσο, συνεδρίασε και συνεκτίμησε επιστημονικά δεδομένα και από άλλες χώρες και αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των εμβολιασμών.

Αναμένουμε την οριστική τοποθέτηση του ΕΜΑ, εκτός από τη χτεσινή σχετική τοποθέτησή του, ότι τα οφέλη υπερτερούν των όποιων παρενεργειών. Θεωρώ πολύ θετικό ότι, παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε χτες, υπήρξε πολύ καλή προσέλευση στα ραντεβού, πράγμα που δείχνει ότι οι πολίτες εμπιστεύονται τον εμβολιασμό και θέλουν γρήγορα να προχωρήσει, ώστε να χτιστεί αυτό το μεγάλο τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να άρουμε και τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα από την άνοιξη και μετά». Αριστοτελία Πελώνη

Αριστοτελία Πελώνη: H κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν ακούμε προτάσεις, αλλά μόνο νουθεσίες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρά μας κουνάει το δάχτυλο κάθε φορά που υπάρχει μια έξαρση κρουσμάτων ή πίεση στο σύστημα υγείας», υποστήριξε η κυρία Πελώνη. Τόνισε δε ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι υποκινεί και υποστηρίζει διαδηλώσεις την πιο κρίσιμη στιγμή.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι την ώρα που ζητάμε από τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα, κινήσεις συγχρωτισμού χωρίς μάσκες όπου οι άνθρωποι φωνάζουν, ευνοούν τη διασπορά του ιού. Την ευνοούν μάλιστα σε μια πολύ ευαίσθητη συγκυρία, που η κοινωνία είναι και κουρασμένη από τα περιοριστικά μέτρα. Η συμπεριφορά αυτή δείχνει ασέβεια προς τους υγειονομικούς του ΕΣΥ που δίνουν μάχη. Είναι όμως και προσβολή προς όλη την κοινωνία. Όλον τον υπόλοιπο κόσμο που τηρεί τα μέτρα και αναμένει να αλλάξει η κατάσταση. Και η κατάσταση θα αλλάξει, σε πείσμα της καταστροφολογίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments