Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυρία Πελώνη θα μπορούσε να έχει ενημερωθεί για την πρόταση μας για το ΕΣΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυρία Πελώνη θα μπορούσε να έχει ενημερωθεί για την πρόταση μας για το ΕΣΥ
ΣΥΡΙΖΑ: Τι αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση για την κυβερνητική εκπρόσωπο.

Δριμεία επίθεση στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, για την τοποθέτησή της για το ΕΣΥ και το σχέδιο της επιστροφής στην κανονικότητα, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει: «Σήμερα το πρωί η κα Πελώνη δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει προτάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν ακούει και δεν βλέπει, όχι μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά συνολικά την κοινωνία».

ΣΥΡΙΖΑ: Θα μπορούσε ωστόσο να έχει ενημερωθεί για την προγραμματική πρόταση μας

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «η κα Πελώνη προφανώς και έχει δικαίωμα να επιλέγει τον αυτοεξευτελισμό. Θα μπορούσε ωστόσο να έχει ενημερωθεί για την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το “Νέο ΕΣΥ”. Είναι στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της».

Ακόμη, τονίζει πως ακόμα και αν η κυβερνητική εκπρόσωπος «δεν επιθυμεί να ακούσει την αξιωματική αντιπολίτευση, ας ακούσει έστω και τώρα τους υγειονομικούς. Αίτημα των οποίων είναι να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών, συνταγογράφηση των τεστ, μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς».

«Προς διευκόλυνση της κας Πελώνη, το link της εκδήλωσης όπου ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρουσιάσει την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το «Νέο ΕΣΥ», καταλήγει η ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Πιέζεται το σύστημα υγείας

Νωρίτερα, η κ. Πελώνη είπε στην ΕΡΤ: «Το σύστημα υγείας πιέζεται, αντέχει όμως και θα αντέξει. Το τελευταίο διάστημα έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του υπουργείου υγείας που αφορά και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ήδη συνεργάζεται ο ιδιωτικός τομέας και το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας που αφορούν περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

Ακόμη ανέφερε ότι σήμερα θα γίνει από την Κομισιόνη παρουσίαση του δεσμευτικού πλαισίου για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ενός σχεδίου, όπως είπε, «που έχει το βλέμμα του προς την επανεκκίνηση των μετακινήσεων και του τουρισμού το καλοκαίρι. Μέσα σε αυτό το πακέτο, υπάρχει και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μια πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία έβαλε ο ίδιος στο τραπέζι και η οποία υιοθετείται αυτή τη στιγμή. Μέσα στο το επόμενο τρίμηνο θα γίνουν οι συζητήσεις ώστε να πραγματοποιηθεί η εφαρμογή τους μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για μία επιτυχία της χώρας και θα ήθελα να την αναλογιστούν όσοι έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να μιλήσουν για πιστοποιητικό ανικανότητας», τόνισε. «Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΜΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments