Αθλητισμός

Άρσεναλ – Ολυμπιακός: 0-1

Άρσεναλ – Ολυμπιακός: 0-1
Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή. Οι «κανονιέρηδες» χάρη στο πρώτο ματς, προκρίθηκαν.

Η Άρσεναλ προκρίθηκε, ο Ολυμπιακός κέρδισε τις εντυπώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-0 τους «κανονιέρηδες» στο Λονδίνο, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στους «8» του Europa League εξαιτίας του 1-3 υπέρ της αγγλικής ομάδας στο πρώτο ματς στην Ελλάδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς έστησε αποτελεσματικά την ομάδα του, είδε τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να σκοράρει ξανά, για 23η φορά φέτος, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση προσπαθώντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα έβαζε… φωτιά στον αγώνα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τους χώρους και είχαν στο μυαλό τους να… χτυπήσουν στην κόντρα.

Στο 18′, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν απέναντι στο 1-0, όταν ο Πεπε βγήκε στην αντεπίθεση πέρασε τον Σα, που έκανε λάθος εκτίμηση, όμως το πλασέ του έδιωξε σε κόρνερ ο Παπασταθόπουλος. Δύο λεπτά μετά ο Ολυμπιακός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανοίξουν αυτοί το σκορ και να κάνουν… ροντέο το παιχνίδι.

Ο Σα έκανε το βολέ, η μπάλα πήγε στον Ελ Αραμπί που βγήκε απέναντι από τον Λένο, όμως το σουτ του χτύπησε στο πόδι του Γερμανού τερματοφύλακα και πέρασε κόρνερ. Στην εξέλιξη της επόμενης φάσης η Άρσεναλ είχε και αυτή τεράστια ευκαιρία, όταν ο Θεμπάγιος βρήκε τον Ομπαμεγιάνγκ, ο Γκαμπονέζος σούταρε αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα πήγε άουτ. Όσο πέρναγε η ώρα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε στην κατοχή του την μπάλα, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία.

Με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους οι Πειραιώτες είχαν δύο ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στο 48′ ο Καμαρά θα κάνει πάσα στον Φορτούνη που θα μπει στην περιοχή, όμως αντι να σουτάρει θα προσπαθήσει να κάνει πάσα με τους παίκτες της Άρσεναλ να διώχνουν σε κόρνερ. Στην επόμενη φάση και μετά την εκτέλεση του στημένου ο Χολέμπας θα πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να περνάει λίγο άουτ. Ότι, όμως δεν έγινε στις δύο προηγούμενες φάσεις το έκανε ο Ελ Αραμπί στο 51′.

Οι Πειραιώτες θα βγουν και παλί στην κόντρα, ο Μασούρας θα πασάρει στον Μαροκινό που θα ελιχθεί ωραία στην περιοχή των Άγγλων και με ωραίο σουτ θα κάνει το 0-1.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός: 0-1 με τον Ελ Αραμπί

Άρσεναλ – Ολυμπιακός: 0-1 με τον Ελ Αραμπί

Μετά το τέρμα του Ολυμπιακού οι γηπεδούχοι θα αποδιοργανωθούν, με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να επωφεληθούν από το μομέντουμ, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Στο 60′ οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα απειλήσουν όταν μετά από γύρισμα του Τίρνεϊ ο Πέπε θα σουτάρει, αλλά η μπάλα θα κοντράρει στον Σμι Ρόου και θα περάσει άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την κατοχή της μπάλας, όμως οι γηπεδούχοι θα μπορούν να αμυνθούν σωστά μη δίνοντας χώρο στον Ολυμπιακό. Από το 76′ μέχρι το 81′ θα ήταν η ώρα της Άρσεναλ να φτάσει τρεις φορές… αγκαλιά με την ισοφάριση.

Την αρχή θα την κάνει ο Όντεγκααρντ όταν από το ύψος του πέναλτι θα σουτάρει μόνος του άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Πέπε θα μπει στην περιοχή του Ολυμπιακού από δεξιά μόνος του, όμως το σουτ του θα μπλοκάρει ο Σα, ενώ στο 81′ ο Ομπαμεγιανγκ θα φύγει στην κόντρα, θα βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, όμως το πλασέ του θα φύγει άουτ.

Στο 82′ οι όποιες ελπίδες των «ερυθρολεύκων» για πρόκριση τελείωσαν όταν ο Καμαρά θα πάρει κόκκινη κάρτα επειδή μετά από υπόδειξη φάουλ θα πετάξει την μπάλα προς τον διαιτητή αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες. Στο 87′ και πάλι ο Ομαπμεγιάνγκ θα χάσει τεράστια ευκαρία και πάλι όταν ο Μαρτινέλι θα το δώσει ωραία πάσα με τον Σα να τον νικά στην τελική προσπάθεια, ενώ το σουτ του Γκαμπονέζου μετά θα περάσει αόυτ. Το τελικό σφύριγμα αφήνει το Ολυμπιακό με μια ακόμα μεγάλη νίκη όμως πλέον στρέφει το βλέμμα τους στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (82′ Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Ελνένι (57′ Όντεγκααρντ), Θεμπάγιος (57′ Παρτέι), Τζάκα, Σμιθ-Ρόου (82′ Μαρτινέλι) , Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ανδρούτσος (62′ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης, Μασούρας (62′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί

Άρσεναλ – Ολυμπιακός: Το γκολ του Γιουσέφ Ελ Εραμπί

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments