Αθλητισμός

Έλτζιν Μπέιλορ: Πέθανε ο θρυλικός Hall of Famer

Έλτζιν Μπέιλορ: Πέθανε ο θρυλικός Hall of Famer
Έλτζιν Μπέιλορ: Την είδηση του θανάτου του παλιού σταρ των Λέικερς έκανε γνωστή η οικογένειά του. Ήταν ένας πραγματικός θρύλος μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Ο Έλτζιν Μπέιλορ, ένας από τους θρύλους των Λος Άντζελες Λέικερς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, όπως έκανε γνωστό η οικογένειά του και ανακοίνωσαν οι «λιμνάνθρωποι». Έτσι, οι φίλοι του μπάσκετ και του ΝΒΑ γέμισαν ξανά θλίψη, όπως και το 2020, όταν αποχαιρετήσαμε τον Κόμπι Μπράιαντ ή τον Τζέρι Σλόαν, για παράδειγμα.

Ο Μπέιλορ ήταν ένας πραγματικός σούπερ σταρ στην εποχή του, ενώ έξω από το Staples Center στο Λος Άντζελες υπάρχει άγαλμα προς τιμή του. Έγινε Draft το 1958 στο Νο1 από τους Μινεάπολις Λέικερς που αργότερα μετακόμισαν στο Λος Άντζελες. Σε όλη του την καριέρα δεν φόρεσε άλλη φανέλα παρά μόνο αυτή των «λιμνάνθρωπων», ενώ το Νο22 έχει αποσυρθεί για χάρη του.

Τα νουμερά του… τρομάζουν. Αγωνίστηκε από το 1958 έως το 1971 και είχε μέσο όρο 27.4 πόντους, 13.5 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ, ενώ έπαιζε ως σμολ φόργουορντ. Ανάμεσα σε άλλα, ήταν 11 φορές All Star, μία φορά πήρε το βραβείο του MVP στο Αll Star Game, 10 φορές ήταν στις καλύτερες πεντάδες του ΝΒΑ, ενώ μετά την καριέρα του ως παίκτης εργάστηκε ως προπονητής στους Νιου Όρλεανς Τζαζ. Στη συνέχεια υπήρξε και General Manager των Λος Άντζελες Κλίπερς (ο καλύτερος παράγοντας για το 2006).

Να σημειώσουμε ότι ο Μπέιλορ δεν έμεινε μόνο στα θρυλικά του κατορθώματα στα γήπεδα που τον οδήγησαν στο Hall of Fame του μπάσκετ το 1977, αλλά υπήρξε ένας πρωτοπόρος και εκτός γηπέδων, καθώς ήταν από τους πρώτους ακτιβιστές αθλητές.

Το βιβλίο «Above the Rim: How Elgin Baylor Changed Basketball» είναι αφιερωμένο στον θρύλο του μπάσκετ που έδινε και αγώνες εκτός των παρκέ.

Έλτζιν Μπέιλορ: Πέθανε ο θρυλικός Hall of Famer

Έλτζιν Μπέιλορ: Πέθανε ο θρυλικός Hall of Famer

Έλτζιν Μπέιλορ: Η ανακοίνωση των Λέικερς

Στην ανακοίνωσή τους οι Λέικερς μεταφέρουν τα λόγια της γυναίκας του, Ιλέιν. «Ο Έλτζιν ήταν η αγάπη της ζωής μου και ο καλύτερος μου φίλος», λέει η ίδια, ενώ συμπληρώνει ότι όπως όλοι οι άλλοι έτσι και αυτή έβλεπε με δέος το κουράγιο του, την τιμιότητα του και τον χρόνο που έδινε στους φιλάθλους. Οι λεπτομέρειες για την κηδεία του δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Έλτζιν Μπέιλορ: Δείτε βίντεο με τα κατορθώματα του θρυλικού Hall of Famer

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments