Ελλάδα

25 Μαρτίου συγκεντρώσεις: Ποιες απαγορεύτηκαν από την Αστυνομία

25 Μαρτίου συγκεντρώσεις: Ποιες απαγορεύτηκαν από την Αστυνομία
25 Μαρτίου συγκεντρώσεις: Μια σειρά καλέσματα είχαν γίνει για την ημέρα της εθνικής επετείου. Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την απαγόρευσή τους. Δείτε γιατί.

Συγκεντρώσεις είχαν καλεστεί για τις 25 Μαρτίου από ομάδες διάφορων αποχρώσεων ή μέσω των social media. Η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε ότι αυτές απαγορεύονται. Να σημειώσουμε ότι η πλατεία Συντάγματος έχει ήδη ετοιμαστεί για την πραγματοποίηση της στρατιωτικής παρέλασης, ενώ έχουν μπει 200 σημαίες, όσα και τα χρόνια που συμπληρώνονται από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε, στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων που ισχύουν, την απαγόρευση της πραγματοποίησης επτά συγκεντρώσεων που είχαν προαναγγελθεί για την ερχόμενη Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Η απόφασή πάρθηκε από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε οι συγκεντρώσεις αυτές είναι οι εξής:

  • πρωινές ώρες στο Πεδίον του Άρεως, κατόπιν καλέσματος από μέλη της «Συνέλευσης ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις»
  • την 12:00 ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τη συλλογικότητα «Ενωμένοι Μακεδόνες»
  • την 12:00 ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος κατόπιν καλέσματος μέσω facebook από την ομάδα «Τ.ΟΛ.ΜΑ.» (Τώρα Όλοι Μαζί)
  • την 12:00 ώρα στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της «Συντακτικής Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού Λαού»
  • την 12:00 ώρα στο άγαλμα Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη από την «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία – Εθνικό Κίνημα Νέων»
  • την 12:30 ώρα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη κατόπιν καλέσματος μέσω facebook από την ομάδα «Πατριωτικός Σύνδεσμος»
  • την 13.30 ώρα στη συμβολή των οδών Δ. Αρεοπαγίτου & Μακρή από το «Συντονιστικό Φορέων ‘21»
25 Μαρτίου συγκεντρώσεις: Ποιες απαγορεύτηκαν από την Αστυνομία

25 Μαρτίου συγκεντρώσεις: Ποιες απαγορεύτηκαν από την Αστυνομία

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε, «οι απαγορεύσεις των ανωτέρω συναθροίσεων αποφασίστηκαν, επειδή από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην οικεία περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τον επικείμενο εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην περιοχή των Αθηνών, της στρατιωτικής παρέλασης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και των προγραμματισμένων επισκέψεων-κινήσεων επισήμων προσκεκλημένων από το εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στις εν λόγω εκδηλώσεις».

Να σημειώσουμε ότι τα μέτρα για την παρέλαση, αν και θα γίνει χωρίς την παρουσία κοινού, θα είναι δρακόντεια. Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν συνολικά στην επιχείρηση. «Φρούρια» θα είναι τα ξενοδοχεία των προσκεκλημένων από τις χώρες του εξωτερικού που έρχονται να τιμήσουν την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments