Ελλάδα

25η Μαρτίου: 200 σημαίες στολίζουν την Πλατεία Συντάγματος

25η Μαρτίου: 200 σημαίες στολίζουν την Πλατεία Συντάγματος
25η Μαρτίου: 200 σημαίες κυματίζουν στην Πλατεία Συντάγματος εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Με την 25η Μαρτίου να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, οι ετοιμασίες για τους λαμπρούς εορτασμούς των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 έχουν ολοκληρωθεί. Αναμφίβολα ένα από εντυπωσιακότερα στοιχεία των φετινών προετοιμασιών αποτελούν οι 200 σημαίες που τοποθετήθηκαν στην καρδιά της Αθήνας, την Πλατεία Συντάγματος. Οι εκπληκτικές σημαίες έχουν στηθεί σε ειδικές εξέδρες οι οποίες περιβάλουν ένα ειδικό χώρο για το 1821, εκεί όπου στο συγκεκριμένο παρτέρι αναγράφονται οι χρονιές «1821 και 2021». Ο δήμος της Αθήνας, αναμένεται να φωταγωγήσει το σημείο ώστε να φαίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές οι γαλανόλευκες καθώς θα κυματίζουν με τον άνεμο.

Δεν είναι μόνο η Πλατεία Συντάγματος που έχει φορέσει τα γιορτινά της. Ελληνικές σημαίες τεραστίων διαστάσεων κυματίζουν σε όλα τα πέρατα της Αθήνας, όπως στον Υμηττό και στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διήμερο, 24 και 25 Μαρτίου, με απώτερο σκοπό να τιμηθούν οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης αι φυσικά να σταλεί μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας στον Ελληνισμό μέχρι και στο πιο απόμακρο μέρος του πλανήτη.

Εορτασμοί 25ης Μαρτίου: Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι

Έχουν προσκληθεί και αναμένεται να έρθουν αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και o Πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν -με τους οποίους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις- καθώς και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος με τη σύζυγό του, Καμίλα. Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που προκαλεί η έκρηξη της πανδημίας στην Γαλλία, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν δεν θα μπορέσει να παραστεί και τη φίλη χώρα θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλι.

Το πρόγραμμα της 24ης Μαρτίου

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει πάντως αύριο, λίγο μετά τις 18.10 το απόγευμα στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους προσκεκλημένους από το εξωτερικό θα υποδεχθεί στο νέο κτίριο της Πινακοθήκης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ένα σύντομο καλωσόρισμα από τον Πρωθυπουργό και μια παρουσίαση για το νέο κτίριο και τα εκθέματα της Πινακοθήκης από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε το έργο της ανακαίνισης και της επέκτασης του κτιρίου) και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στη νέα Πινακοθήκη, που σύμφωνα με ανθρώπους του υπουργείου Πολιτισμού, αναδεικνύει την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής τέχνης, αλλά και τις προσλαμβάνουσες των Ελλήνων καλλιτεχνών στις δημιουργικές τους αναζητήσεις κατά τα 200 χρόνια που ακολούθησαν την Επανάσταση. Το καινούργιο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης αναμένεται να εγκαινιαστεί και να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό αργότερα, πιθανόν τον Ιούνιο, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επιτρέπουν την παρουσία κόσμου.

Στις 20.30 αύριο το βράδυ, είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο όπου (μεταξύ άλλων) αναμένονται προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υψηλούς προσκεκλημένους.

Το πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου

Το πρωί της 25ης Μαρτίου σειρά έχει η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία (συγκεκριμένου αριθμού) μελών της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Μετά το πέρας του πρωινού προγράμματος, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών και επιθεώρηση του Αγήματος της Προεδρικής Φρουράς. Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για τη στρατιωτική παρέλαση.

Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η διάταξη των καθισμάτων θα ακολουθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ο αριθμός των μελών της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας που θα λάβουν θέση στις εξέδρες θα είναι περιορισμένος. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το γεγονός από την τηλεοπτική κάλυψη που ετοιμάζει η ΕΡΤ, με εκφωνητές της παρέλασης τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα και την Αρχισμηνία Σοφία Κορμά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments