Αθλητισμός

Νικολακόπουλος: Το πήραν απόφαση στον Ολυμπιακό

Νικολακόπουλος: Το πήραν απόφαση στον Ολυμπιακό
Νικολακόπουλος: Τα δεδομένα για την νέα αθλητική χρονιά έθεσε επί τάπητος ο αθλητικογράφος κάνοντας λόγο για τις μεταγραφές του καλοκαιριού.

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ανέλυσε τα δεδομένα μετά από την τελευταία αγωνιστική. Ο γνωστός ρεπόρτερ  έχει μιλήσει πολλές φορές σχετικά με τους αγώνες που αφορούν τον Ολυμπιακό, ενώ τελευταία αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των κληρώσεων της UEFA.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρεπόρτερ ανέλυσε στην εκπομπή του τα δεδομένα για την ευρωπαϊκή προοπτική του Ολυμπιακού στη νέα αγωνιστική σεζόν. Ακόμη, μνημόνευσε τις πιο σημαντικές ομάδες που μπορεί να κληρωθεί η ομάδα στους προκριματικούς γύρους. Και στο τέλος έκανε μια πρώτη προσέγγιση για τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Σε αυτό το σημείο, τόνισε ότι ανεξάρτητα από την υπογραφή του νέου συμβολαίου του Βαλμπουενά και την παραμονή ή όχι του Μπρούμα ο Ολυμπιακός θα κινηθεί δυναμικά για την απόκτηση ενός εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά.

Το σημαντικό πλεονέκτημα του ολυμπιακού

Όμως είναι πραγματικότητα πως υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, που μόνο ο Ολυμπιακός καταφέρνει να κερδίζει σταθερά σε ντέρμπι, έχοντας κατοχή μπάλας πάνω από 55%. Καμία άλλη ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει ντέρμπι, έχοντας κατοχή μπάλα πάνω από 53,85%, που έπιασε ο ΠΑΟΚ, στην εντός έδρας νίκη με τον Παναθηναϊκό.

Οι λόγοι ασφαλώς έχουν να κάνουν, με το γεγονός πως ο Μαρτίνς δουλεύει για 3η σεζόν, στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού και έχει καταφέρει να περάσει την φιλοσοφία του και ασφαλώς πως οι ερυθρόλευκοι, διαθέτουν και ανώτερους ποδοσφαιριστές από τους αντιπάλους τους.

Μία ελληνική ομάδα, που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό για να αποκτήσει το δικαίωμα να μην πετυχαίνει σποραδικές νίκες, αλλά να κερδίζει σε διάρκεια πρέπει να βρει τον δικό της τρόπο για να επιβάλλεται.

Κάτι που ο μόνος που τα έχει καταφέρει είναι ο Ολυμπιακός και για αυτόν τον λόγο, κάνει πρωταθλητισμό χωρίς αντίπαλο και έχει ανοίξει, τόσο σημαντικά την ψαλίδα.

Το θέμα της κατοχής της μπάλας

Δεν είναι κανόνας πως επικρατεί η ομάδα που έχει τη πιο υψηλή κατοχή, όμως η πλειοψηφία των ομάδων προσπαθούν να επιβληθούν μέσα από την ένταση και τη δική τους επιθετικότητα. Πάνω από όλα υπάρχει απόλυτη γνώση στην ανάπτυξη μίας ομάδας, για το πώς πρέπει να φερθεί ανάλογα με τον χώρο που βρίσκεται.

Στην Ελλάδα την εξέλιξη του ποδοσφαίρου δεν την έχουμε ακουμπήσει. Ο ΠΑΟΚ για να φθάσει σε νίκη απέναντι σε ομάδα, που βρίσκεται στις πρώτες 6 θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, χρειάστηκε να κάνει αλλαγές που θα δώσουν την μπάλα στον αντίπαλο. Στα τρία τελευταία παιχνίδια με Αστέρα εκτός, Άρη εντός, Παναθηναϊκό εκτός είχε 66,7%, 61,9%, 56,9% και πήρε με το ζόρι ένα βαθμό. Για να κερδίσει, χρειάστηκε να πέσει στο 36,3%.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments