Ελλάδα

25η Μαρτίου: Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στα μπλε

25η Μαρτίου: Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στα μπλε
25η Μαρτίου: Τη φωταγώγηση θα συνοδεύουν ήχοι από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και ως μουσική επελέγη η εμβληματική εισαγωγή της όπερας του Βόλφγκανγκ Μότσαρτ.

Με σκοπό να τιμήσει την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση η ΕΡΤ φωταγωγεί από σήμερα στα χρώματα της ελληνικής σημαίας το κτίριο του Ραδιομεγάρου της Λεωφόρου Μεσογείων.

Τη φωταγώγηση θα συνοδεύουν ήχοι από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και ως μουσική υπόκρουση επελέγη η εμβληματική εισαγωγή της όπερας του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Η απαγωγή από το σεράι», την οποία ερμηνεύει, από πρόσφατη ηχογράφησή της, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη. Η φωταγώγηση του ραδιομεγάρου θα μεταδοθεί απόψε από τα κανάλια της ΕΡΤ. 25η Μαρτίου 25η Μαρτίου

25η Μαρτίου: Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση ξεκινούν από σήμερα, με το πρόγραμμα να είναι πλούσιο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα σήμερα και θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια θα γίνουν κοινές δηλώσεις. Επίσης, το απόγευμα φτάνει στην Αθήνα και ο διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου, πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος με τη σύζυγό του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη, και δείπνο στο προεδρικό μέγαρο για τους υψηλούς προσκεκλημένους. Απόψε θα έρθει στην Αθήνα και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

200 χρόνια από την Επανάσταση: Αναλυτικά το πρόγραμμα για σήμερα

  • 11.45: Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
  • 14.00: Άφιξη του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.
  • 14.30: Συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
  • 17.35: Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.
  • 18.15: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον πρωθυπουργό, την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα. Θα παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας, Πατρίκ Μεζονάβ, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, Κέιτ Σμιθ , η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου -,Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου, Ζαν-Λικ Μαρτινέζ.

Εθνική Πινακοθήκη

Εθνική Πινακοθήκη

Από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού θα είναι επίσης παρόντες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, και ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

  • 19:05: Άφιξη της υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φλοράνς Παρλί, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • 20:30: Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Προσφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments