Διεθνή

Τζορτζ Σίγκαλ: Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός

Τζορτζ Σίγκαλ: Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός
Τζορτζ Σίγκαλ: Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο διάσημος ηθοποιός εξαιτίας «επιπλοκών έπειτα από επέμβαση bypass στην καρδιά», σύμφωνα με τη σύζυγό του.

Ο Τζορτζ Σίγκαλ, διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών κατόπιν «επιπλοκών έπειτα από επέμβαση bypass στην καρδιά», σύμφωνα με ό,τι ανέφερε η σύζυγός του, Σόνια, σε ανακοίνωσή της σε ξένο περιοδικό. Θυμίζουμε πως πριν από μερικούς μήνες πέθανε ο Γουίλφορντ Μπρίμλει ενώ πένθος έχει αντιμετωπίσει και ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός λοιπόν, υποψήφιος το 1967 για βραβείο Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», απεβίωσε την Τρίτη 23 Μαρτίου στην Καλιφόρνια σε ηλικία 87 ετών, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά του το περιοδικό Deadline, το οποίο ειδικεύεται στην αμερικανική κινηματογραφική σκηνή.

Τζορτζ Σίγκαλ: Ποιος ήταν ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ;

Ο Τζορτζ Σίγκαλ γεννημένος στις 13 Φεβρουαρίου του 1934, πέθανε στις 23 Μαρτίου του 2021. Ήταν Αμερικανός ηθοποιός και μουσικός. Έγινε δημοφιλής στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 επειδή έπαιξε δραματικούς και κωμικούς ρόλους. Μερικοί από τους πιο φημισμένους ρόλους του είναι σε ταινίες όπως το «Ship of Fools» (1965), ο «King Rat» (1965), «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» (1966), «Η σφαγή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου» (1967), «Πού είναι η Ποπ» (1970), «The Hot Rock» (1972), «Blume in Love» (1973), «A Touch of Class» (1973), «California Split» (1974), «For the Boys» (1991) και «Flirting with Disaster» (1996). Ήταν ένας από τους πρώτους Αμερικανούς ηθοποιούς κινηματογράφου που ανέβηκε ψηλά διαθέτοντας εβραϊκό επώνυμο, βοηθώντας έτσι να ανοίξει ο δρόμος για καλλιτέχνες όπως ο Ντάστιν Χόφμαν και η Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Προτάθηκε για το Βραβείο Ακαδημίας Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία του 1966 «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και κέρδισε δύο βραβεία Golden Globe, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Golden Globe για τον Καλύτερο Ηθοποιό σε ένα Μιούζικαλ ή Κωμωδία για την απόδοσή του στην ταινία του 1973 «A Touch of Class». Στην τηλεόραση, έγινε πιο γνωστός για τους ρόλους του ως Jack Gallo στο «Just Shoot Me!» (1997–2003) και ως Albert Pops Solomon στο «The Goldbergs» (2013 με 2021). Ο Σίγκαλ ήταν επίσης, επιτυχημένος παίκτης του μπάντζο. Κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ και έπαιξε με το όργανο σε αρκετούς από τους ρόλους του και στην τηλεόραση αργά το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments