Πολιτική

Κικίλιας: Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε

Κικίλιας: Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε
Κικίλιας: «Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο πατριωτικό τρόπο που θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να δείξουν το σεβασμό τους στην Πατρίδα ενόψει των εορτασμών των 200 ετών» είπε ο υπουργός.

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης (25/3) το «Ερρίκος Ντυνάν». Το θεραπευτήριο συνεφημέρευε με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα στρατιωτικά Νοσοκομεία. Ο υπουργός υγείας στις δηλώσεις του έστειλε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας. Όπως είπε «όλοι μαζί, δημόσια και στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά θεραπευτήρια, ιατροί του ΕΣΥ και ιδιώτες ιατροί, θα τα καταφέρουμε».

Κικίλιας: Το “ευχαριστώ” του στους γιατρούς

Μετά την επίσκεψη, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως “για μια ακόμη νύχτα, ιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό είναι στα νοσοκομεία μας, κάνοντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση” και σημείωσε: «Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο πατριωτικό τρόπο που θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να δείξουν το σεβασμό τους στην Πατρίδα ενόψει των εορτασμών των 200 ετών».

Παράλληλα, είπε ότι “για πρώτη φορά στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εφημερεύουν μαζί τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όπως σήμερα το «Ερρίκος Ντυνάν», και με τα στρατιωτικά νοσοκομεία, όπως το 251 Γ.Ν.Α και το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.. Σας ευχαριστώ όλους για την τεράστια προσπάθεια που έχετε κάνει”.

«Συνομίλησα με έναν – έναν με τους συγγενείς και τους ασθενείς που περίμεναν στην εφημερία και η συμπεριφορά, ο επαγγελματισμός και η προσφορά της ιατρικής επιστήμης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους είναι υποδειγματικά. Έτσι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ως ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας- δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικά θεραπευτήρια, στρατιωτικά Νοσοκομεία, ιατροί του ΕΣΥ, ιδιώτες ιατροί- με σθένος, πίστη και αποφασιστικότητα και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Κικίλιας: Τι είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του θεραπευτηρίου

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του «Ερρίκος Ντυνάν», Θεμιστοκλής Χαραμής, από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο σε ημέρα εφημερίας και εξήγησε πως το «Ερρίκος Ντυνάν» ζει μια πρωτόγνωρη διαδικασία, συμμετέχοντας στις εφημερίες του ΕΣΥ.

Βασίλης Κικίλιας

Βασίλης Κικίλιας

Κικίλιας: Τι λένε τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Θυμίζουμε ότι χτες ανακοινώθηκαν 3.062 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 245.405 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.  Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.649 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 699 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments