Ελλάδα

Διώρυγα του Σουέζ: Έτοιμη να βοηθήσει την Αίγυπτο η Ελλάδα

Διώρυγα του Σουέζ: Έτοιμη να βοηθήσει την Αίγυπτο η Ελλάδα
Διώρυγα του Σουέζ: Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας δήλωσαν ότι μπορούν να παράσχουν κάθε συνδρομή στην Αίγυπτο για τη ρυμούλκησης του φορτηγού πλοίου «Ever Given».

Ακινητοποιημένο στη Διώρυγα του Σουέζ παραμένει το πλοίο «Ever Given», με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί «έμφραγμα» στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα. Σήμερα, η Ελλάδα δήλωσε ότι μπορεί να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή προς την Αίγυπτο τόσο σε επίπεδο ρυμούλκησης του φορτηγού πλοίου, όσο και σε επίπεδο εργασιών βυθοκόρησης, δηλώνει η Ελλάδα.

Διώρυγα του Σουέζ: Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο υπουργείων

Η Ελλάδα, ως ένα κατεξοχήν ναυτικό Έθνος με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξία της ελεύθερης και ανεμπόδιστης ναυσιπλοΐας σε παγκόσμιο επίπεδο και για τον λόγο αυτό κινητοποιήθηκε άμεσα αναφορικά με το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την διακοπή της λειτουργίας της Διώρυγας του Σουέζ μετά την προσάραξη του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “Ever Given”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών και Αντιρρυπαντικών Σκαφών ενημέρωσαν, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, την Διοίκηση της Διώρυγας του Σουέζ ότι η Ελλάδα είναι καθόλα έτοιμη να παράσχει τις κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή προς την φίλη χώρα Αίγυπτο για την αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας, τόσο σε επίπεδο ρυμούλκησης του πλοίου «Ever Given», όσο και σε επίπεδο εργασιών βυθοκόρησης. Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ευελπιστώντας ότι πολύ σύντομα η Διώρυγα του Σουέζ θα είναι και πάλι διαθέσιμη στην διεθνή ναυσιπλοΐα.

Διώρυγα του Σουέζ: Ξεκίνησε πάλι η επιχείρηση απομάκρυνσης του πλοίου

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση ρυμούλκησης του γιγάντιου πλοίου μεταφοράς ξεκίνησε και πάλι το απόγευμα του Σαββάτου (27/3). Το “Ever Given” προσάραξε στο νότιο τμήμα της Διώρυγας εν μέσω ισχυρών ανέμων νωρίς την Τρίτη, προκαλώντας προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, καθώς απέκλεισε μια από τις βασικότερες θαλάσσιες διόδους του κόσμου. Παρά τις έως τώρα προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατό να ανοίξει η Διώρυγα.

Οι βυθοκόροι είχαν έως χθες απομακρύνει περίπου 20.000 τόνους άμμου γύρω από την πλώρη του πλοίου, ωστόσο η επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφου ανεστάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Στόχος μας είναι να τα καταφέρουμε μετά το Σαββατοκύριακο, αλλά όλα θα πρέπει να λειτουργήσουν υπέρ αυτού», δήλωσε αργά χθες στην ολλανδική τηλεόραση ο Πέτερ Μπερντόφσκι, διευθύνων σύμβουλος της Boskalis. Η Boskalis είναι η ιδιοκτήτρια εταιρία της Smit Salvage, στην οποία ανατέθηκε αυτή την εβδομάδα να βοηθήσει την αιγυπτιακή αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) να αποκολλήσει το πλοίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments