Ελλάδα

ΜΕΘ Αττική: Μόνο δύο ελεύθερες κλίνες

ΜΕΘ Αττική: Μόνο δύο ελεύθερες κλίνες
ΜΕΘ Αττική: Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ κάνει γνωστό ότι μόλις δύο ΜΕΘ παραμένουν ελεύθερες στην Αττική, στο νοσοκομείο «Αττικό».

Ασφυκτικά πιεσμένες παραμένουν οι ΜΕΘ στην Αττική, καθώς όπως αναφέριε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μόλις δύο κλίνες είναι ελεύθερες. Σε προ ημερών ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι αυξάνονται οι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

ΜΕΘ Αττική: Μεταφέρεται 25χρονος στην Αττιική από την Κόρινθο

Την ίδια ώρα, ένας 25χρονος με κορωνοϊό που διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου διακομίζεται στην Αττική, καθώς δεν υπάρχει ΜΕΘ. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία εμφανίζουν μικρή κάμψη τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να ξεγελάει γιατί οι διασωληνωμένοι αυξάνονται και κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν Ως εκ τούτου η λίστα αναμονής για ΜΕΘ θα αυξάνει. Η επιλογή ασθενών θα συνεχίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. ΜΕΘ Αττική

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ίδιος, ο «Ερυθρός Σταυρός», που προ ημερών έγινε νοσοκομείο μόνο για περιστατικά Covid-19 έφτασε ήδη στο σημείο να νοσηλεύει περί τους 260 ασθενείς. Παράλληλα, δεκάδες είναι διασωληνωμένοι και σήμερα εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία Τζάνειο, Νίκαια, Γεννηματάς, Ελπίς, Ιπποκράτειο και Λαϊκό. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το Τζάνειο ξεκίνησε το πρωί την εφημερία του με δύο διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ ενώ οι κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων είναι γεμάτες.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ένας 25χρονος ασθενής με Covid-19, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Κορίνθου στη ΜΕΘ του ΚΑΤ, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη.

ΜΕΘ Αττική: Αυτή είναι η πληρότητά τους

ΚΑΤ: 51 ασθενείς – ΜΕΘ γεμάτη Αγία Όλγα: 9 ασθενείς – ΜΕΘ γεμάτη Σισμανόγλειο: 25 ασθενείς – ΜΕΘ γεμάτη Γεννηματάς: 16 ασθενείς – ΜΕΘ γεμάτη 16 Ελπίς: 6 ασθενείς – ΜΕΘ γεμάτη ΝΙΜΙΤΣ: 6 ασθενείς – ΜΕΘ γεμάτη Ευαγγελισμός: 58 ασθενείς – ΜΕΘ γεμάτη Σωτηρία: 84 ασθενείς – ΜΕΘ γεμάτη Ιπποκράτειο: 16 ασθενείς – ΜΕΘ γεμάτη Ερυθρός: 25 ασθενείς 5 κενές κλίνες Θριάσιο: 17 ασθενείς – ΜΕΘ γεμάτη ΑΤΤΙΚΟ: 43 ασθενείς, 2 κλίνες κενές το πρωί Ασκληπείο: 12 ασθενείς – ΜΕΘ γεμάτη Τζάνειο: 10 κλίνες – ΜΕΘ γεμάτη ΜΕΘ Αττική

Παυλάκης: Αν ανοίξουμε τώρα θα γίνουμε Μπέργκαμο

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Open, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης χαρακτήρισε «άσχημες» τις επόμενες δύο εβδομάδες και εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με την κορύφωση του τρίτου κύματος. «Αν δεν υπήρχαν τα μέτρα η Ελλάδα θα ήταν σε επίπεδο διάλυσης τύπου Βραζιλίας», σημείωσε και εξήγησε ότι «ο Απρίλιος πρέπει να θεωρηθεί χαμένος. Είμαστε ακόμη στην κορυφή ενός τεράστιου επιδημικού κύματος, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές αφού αν γίνει τώρα μικρό άνοιγμα, θα δούμε εικόνες Μπέργκαμο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments