Ελλάδα

Τραυματιοφορέας Παίδων: Κρίθηκε προφυλακιστέος

Τραυματιοφορέας Παίδων: Κρίθηκε προφυλακιστέος
Τραυματιοφορέας Παίδων: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφια» που ασελγούσε σε ανήλικες.

Ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Παίδων κρίθηκε προφυλακιστέος αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή. Υπενθυμίζουμε ότι ο 61χρονος τραυματιοφορέας κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων κοριτσιών, ηλικίας έξι και οκτώ ετών.

Το βαρύ κατηγορητήριο – Ο τραυματιοφορέας δηλώνει αθώος στην απολογία του

Το κατηγορητήριο ήταν βαρύ για τον 61χρονο άντρα, καθώς του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα: αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή, κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος βαρύνεται και με το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματιοφορέας στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί  και υποστηρίζει πως τόσα χρόνια δεν είχε δώσει κανέναν δικαίωμα. Υποστήριξε, επίσης, ότι θα αποδείκνυε την αθωότητά του ενώπιον του ανακριτή, προτείνοντας παράλληλα και μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι κατέθεσαν.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του τραυματιοφορέα

Πώς ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι πράξεις του; Ο 61χρονος κατηγορούμενος εργαζόταν επί σχεδόν 30 χρόνια στο νοσοκομείο, χωρίς οι συνάδελφοί του να έχουν αντιληφθεί κάτι ύποπτο στη συμπεριφορά του. Όμως, τον περασμένο Ιανουάριο δύο γυναίκες ιατροί κατήγγειλαν ότι είδαν τον τραυματιοφορέα να ασελγεί σε δύο κοριτσάκια, ενώ αυτά ήταν σε νάρκωση στο πλαίσιο ιατρικής εξέτασης. Μάλιστα, το ένα παρουσίασε αιμορραγία.

Αμέσως, διενεργήθηκε πειθαρχική έρευνα από το Νοσοκομείο, ενώ η δημοσιοποίηση των καταγγελιών προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Η εισαγγελική έρευνα κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης. Οι αστυνομικοί είχαν δύσκολο έργο καθώς δεν μπορούσαν να λάβουν καταθέσεις από τα παιδάκια και χρειάστηκε συστηματική έρευνα για να δεθεί η υπόθεση και να ξεσκεπαστεί η δράση του 61χρονου. Τελικά, συνελήφθη στο σπίτι του. Το περασμένο Σάββατο οδηγήθηκε στα δικαστήρια και ζήτησε πενθήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Σημειώνεται ότι ο ρόλος του στο Νοσοκομείο ήταν μόνο η μεταφορά των εξεταζόμενων στον χώρο της εξέτασης και η κράτησή τους από τους αστραγάλους στην περίπτωση που έκαναν σπασπωδικές – αντανακλαστικές κινήσεις, οι οποίες θα επηρέαζαν την εξέταση. Σε αυτή τη φάση τον εντόπισε μία ειδικευόμενη γιατρός, η οποία τον είδε να θωπεύει τα δύο ανήλικα κοριτσάκια και αποφάσισε να τον καταγγείλει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments