Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Πότε οι πληρωμές – Ποιοι και πως συμμετέχουν

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Πότε οι πληρωμές – Ποιοι και πως συμμετέχουν
Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Τέλος Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους ο έβδομος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής 7.

Τέλος Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους ο έβδομος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής 7.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην επιστρεπτέα προκαταβολή 7 και σημείωσε πως θα καταβληθεί στο τέλος Απριλίου, ενώ παράλληλα θα γίνει και ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω πόρων από το ΕΣΠΑ. Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόβλεψη για Επιστρεπτέα Προκαταβολή 8, απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από το πώς θα λειτουργήσει η οικονομία τον Απρίλιο.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι τα μέτρα ήταν ικανοποιητικά στο σκέλος των μη απολύσεων και των μη λουκέτων, μέχρι σήμερα. Πρέπει να δούμε ότι πράγματι κάποιες επιχειρήσεις όταν ανοίξουν θα δυσκολευθούν να διατηρήσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους και για αυτό εξετάζεται να συνεχιστούν μέτρα στήριξης», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι από πέρσι υπάρχει και πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης, με στόχο την αποτροπή απολύσεων.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Ποια τα κριτήρια χορήγησης

Το βασικό κριτήριο για τον καθορισμό των δικαιούχων θα είναι η πτώση του τζίρου το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021, με περίοδο αναφοράς το α’ τρίμηνο του 2020. Ωστόσο, αναμένεται να υπάρξει μια προσαρμογή, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια του Μαρτίου πέρυσι τέθηκε σε ισχύ το πρώτο lockdown.Το πιο πιθανό είναι τελικά να ληφθεί υπόψιν μόνον ο τζίρος του α’ διμήνου, ή να υπάρξει ευελιξία και να δοθεί στις επιχειρήσεις η επιλογή να επιλέξουν οι ίδιες τους μήνες που τις εξυπηρετούν.

ΛΕΦΤΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Ποια τα ποσά

Τα ποσά θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ για έναν αυτοαπασχολούμενο και θα φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν πληρωμές για τον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Παράλληλα, στην επιστρεπτέα προκαταβολή 7 θα συμπεριληφθούν και οι κλειστές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Εκπλήξεις θα συνοδεύουν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 που θα ενεργοποιηθεί στα μέσα Απριλίου, με τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού να ευνοούνται.

Στα πλαίσια της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7 θα δοθεί 1 δισ. ευρώ, με την ελάχιστη ενίσχυση να διπλασιάζεται από τα 500 ευρώ στα 1.000 ευρώ, ενώ η μείωση του τζίρου θα υπολογιστεί με τρίμηνο αναφοράς το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020.

Τα ποσά θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ για έναν αυτοαπασχολούμενο και θα φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ. Δεύτερον, η απαλλαγή από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ισχύσει και για όσους είχαν ενταχθεί στους τρεις πρώτους κύκλους της και είχαν σημαντική πτώση του τζίρου τους το 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments