Πολιτική

Μητσοτάκης: Tι είπε για την αστυνομική φρουρά

Μητσοτάκης: Tι είπε για την αστυνομική φρουρά
Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός ζήτησε να λάβει γνώση όχι μόνο για την υπόθεση Φουρθιώτη, αλλά για όλη την κατανομή του δυναμικού της αστυνομίας.
Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός ζήτησε να λάβει γνώση όχι μόνο για την υπόθεση Φουρθιώτη, αλλά για όλη την κατανομή του δυναμικού της αστυνομίας.

Ο Κυριάκου Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση μετά από όσα προκάλεσαν τα σχόλια για την αστυνομική φύλαξη που παρεχόταν στον τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη.

Μητσοτάκης: Ζήτησε να λάβει γνώση για την υπόθεση Φουρθιώτη

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να λάβει γνώση όχι μόνο για την υπόθεση Φουρθιώτη, αλλά για όλη την κατανομή του έμψυχου δυναμικού της ελληνικής αστυνομίας που έχει διατεθεί για την φύλαξη και την ασφάλεια προσώπων υψηλού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα σήμερα, ερωτηθείσα σχετικά με την υπόθεση Φουρθιώτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχολίασε πως «δεν θα ανεχτούμε καμία κατάχρηση σε περιπτώσεις που δεν χρήζουν αστυνομικής φύλαξης». Σημειώνεται ότι με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη στον τηλεπαρουσιαστή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση, με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη. Πράγματι, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από την συνοδεία του. Πάντως, στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που διεξάγεται θα επαναξιολογηθεί το σύνολο των φυσικών προσώπων στα οποία έχει χορηγηθεί αστυνομική φρουρά. Μητσοτάκης

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε αναθέσει σε μισό αστυνομικό τμήμα να φυλά τον κ. Φουρθιώτη. Όταν αποκαλύφθηκε, η ΕΛ.ΑΣ το διέψευσε, για να καταλήξει τελικά χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης να αποσύρει τους αστυνομικούς και να αδειάσει τον αρχηγό της Αστυνομίας. Αντί ο κ. Μητσοτάκης να κοιτάζει πάλι πώς θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δήθεν παρεμβαίνοντας κατόπιν εορτής για τη φύλαξη Φουρθιώτη, περιμένουμε ακόμα να μας απαντήσει:

1. Ποιος έχει την ευθύνη για τα ψέματα της ΕΛ.ΑΣ και την ανάθεση σε 14 αστυνομικούς να φυλάνε τον συγκεκριμένο κύριο; Ο Αρχηγός της, ο κ. Χρυσοχοΐδης ή άλλος; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα ψέματα και το φιάσκο;

2. Θα μας πει τελικά τι άλλο, εκτός από την εφημερίδα που τον λιβανίζει, συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη του με τον κ. Φουρθιώτη;

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments