Αθλητισμός

Γιώργος Γιακουμάκης: 4ος σκόρερ στον κόσμο για το 2021

Γιώργος Γιακουμάκης: 4ος σκόρερ στον κόσμο για το 2021
Γιώργος Γιακουμάκης: Ο νικητής του 2020, Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται μόλις στη 17η θέση με 11 γκολ.

Ιστορία γράφει ο Γιώργος Γιακουμάκης. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός της Φένλο, βρίσκεται σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) στην τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ στον κόσμο, αφού από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Ιανουαρίου βρήκε δίχτυα 14 φορές. Θυμίζουμε ότι ο Γιακουμάκης παραμένει και τρίτος σκόρερ στην Ευρώπη.

Γιώργος Γιακουμάκης: Ποιοι συμπληρώνουν τη λίστα

Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης της IFFHS βρίσκεται ο Πολωνός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος από τις αρχές του έτους έχει ήδη σημειώσει 18 γκολ για την Μπάγερν στην Bundesliga. Κατά τη σεζόν 2020 – 2021, έχει 35 γκολ σε 26 αγώνες στο γερμανικό πρωτάθλημα, έχοντας πλησιάσει το μακροχρόνιο ρεκόρ της Bundesliga του Γκέρντ Μίλερ, ο οποίος έχει 40 γκολ σε μια σεζόν. Ωστόσο, ο πρόσφατος τραυματισμός του θα τον κρατήσει πιθανότατα εκτός γηπέδων για έναν μήνα, κάτι που θα του επιτρέψει να αγωνιστεί μόνο στις τελευταίες 3 αγωνιστικές για να φτάσει τον Γκέρντ Μίλερ.

Ο νικητής του 2020, Κριστιάνο Ρονάλντο, βρίσκεται στη 17η θέση με 11 γκολ. Πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και μπροστά από τον Γιώργο Γιακουμάκη, βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι -με 16 γκολ στην Μπαρτσελόνα- στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη συναντάμε τον Βραζιλιάνο Ταρντέλι Ρέις, ο οποίος μετρά 15 γκολ με την Σαμούτ Πρακάν της Ταϊλάνδης. Σημειώνεται ότι άλλοι τρεις παίκτες έχουν 14 γκολ, όπως και ο Γιώργος Γιακουμάκης. Αυτοί είναι οι: Αλί Μαμπκούντ (Αλ Τζαζίρα), Μπαγκντάντ Μπουντεντάχ (Αλ Σαντ) και Σίνι Λάβρι (Λίνφιλντ).

Ο Γιώργος Γιακουμάκης

Ο Γιώργος Γιακουμάκης

Γιώργος Γιακουμάκης: Το who is who του παίκτη

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα τμήματα υποδομής του Ατσαλένιου Ηρακλείου και το 2011 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. To 2012 πήρε μεταγραφή για την ομάδα του Πλατανιά Χανιών. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Super League στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 στον αγώνα Πλατανιάς – Ξάνθη 3-2. Με τον Πλατανιά αγωνίστηκε συνολικά σε 59 παιχνίδια στη Super League σημειώνοντας 14 γκολ.  Τον Ιανουάριο του 2014 δόθηκε ως δανεικός από τον Πλατανιά Χανίων στην Επισκοπή Ρεθύμνου. Ακολούθησε η ΑΕΚ το 2017, με την φανέλα της οποίας στις 4 Φεβρουαρίου 2018 σκόραρε το νικητήριο γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Στις 24 Ιανουαρίου του 2019 παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στον ΟΦΗ για έξι μήνες, με οψιόν αγοράς. Τον Μάρτιο του 2020 δόθηκε δανεικός στην Γκούρνικ Ζάμπζε και τον Αύγουστο του 2020 αποκτήθηκε από την Φένλο για 200.000 ευρώ με διετές συμβόλαιο. Στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματα σκόραρε χατ-τρικ εναντίον της Έμμεν, όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου είχε σκοράρει σε πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές, πραγματοποιώντας ρεκόρ συλλόγου, και παράλληλα φτάνοντας στα 10 γκολ στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments