Ελλάδα

Παπαϊωάννου: Τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θυμίζουν Νοεμβρίο

Παπαϊωάννου: Τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θυμίζουν Νοεμβρίο
Παπαϊωάννου: Ο πρύτανης του ΑΠΘ δήλωσε ότι τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη έφτασαν στα επίπεδα του Νοεμβρίου, ενώ στην πόλη κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη.

Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε σήμερα σε τηλεοπτική του εμφάνιση για την κατάσταση της πανδημίας της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον ίδιο τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά θυμίζουν εποχές Νοεμβρίου, ωστόσο τώρα κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη του ιού. Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη καθημερινά καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ενώ σήμερα στη συμπρωτεύουσα εντοπίστηκαν 245 νέες λοιμώξεις το τελευταίο 24ωρο. Ιδιαίτερα, οι εικόνες συνωστισμού σε διάφορα σημεία της πόλης δημιουργούν έντονες ανησυχίες στους ειδικούς.

Θεσσαλονίκη: Τα κρούσματα παραπέμπουν στην περίοδο του Νοεμβρίου – Κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η κατάσταση της πανδημία στην Θεσσαλονίκη έχει φτάσει στα επίπεδα Νοεμβρίου, ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό του ιού είναι από την βρετανική μετάλλαξη.

«Έχουμε αύξηση της τάξεως του 84%. Είμαστε σε επίπεδα της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου. Έχουμε όμως μια μεγάλη διαφορά. Ο Νοέμβριος προερχόταν από έναν ελεύθερο Οκτώβριο ενώ τώρα οι επιστήμονες έχουν βρει ότι το 90% του ιού είναι από την βρετανική μετάλλαξη, που έχει αυξημένη μεταδοτικότητα», ανέφερε ο πρύτανης.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ακόμα πως «τα νούμερα που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες για τη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε και τις επόμενες μέρες».

Όσον αφορά στο άνοιγμα των Λυκείων στην Θεσσαλονίκη ο πρύτανης εξήγησε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν επανέλθει η Γ’ Λυκείου με όλα τα αρμόζοντα μέτρα και με την βοήθεια των self test, δεν θα επιβαρύνει την διασπορά του ιού».

Συχνό το φαινόμενο του συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη

Το περασμένο Σάββατο διοργανώθηκε υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ, όπου υπολογίζεται ότι παρευρέθηκαν περισσότερα από χίλια άτομα.

Στο πάρτι που διοργανώθηκε στο ΑΠΘ συμμετείχαν περισσότερα από χίλια άτομα, όπου οι παρευρισκόμενοι ενώθηκαν σε διάφορες μεγάλες παρέες, διασκεδάζοντας με μουσική και αλκοόλ. Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων δεν φορούσε μάσκα, ενώ το πάρτι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Χημείου είχαν συγκεντρωθεί νεαρές και νεαροί για να παρακολουθήσουν τις δράσεις επανοικειοποίησης του ΑΠΘ που διοργάνωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατάληψης Πρυτανείας.

Την ίδια στιγμή η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική στο σημείο. Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαν λάβει εντολή να μην διέρχονται μπροστά από την πλατεία Χημείου, προκειμένου να αποφευχθεί επεισόδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments