Ελλάδα

Μόσιαλος: Τάσσεται υπέρ του εμβολίου AstraZeneca

Μόσιαλος: Τάσσεται υπέρ του εμβολίου AstraZeneca
Μόσιαλος: Ο καθηγητής του LSE εξέφρασε την υποστήριξή του στο εμβόλιο της AstraZeneca, με τον ίδιο να δηλώνει πως πρόκειται να κάνει και τη δεύτερη δόση με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος έδειξε την εμπιστοσύνη του στο εμβόλιο της AstraZeneca, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος του εμβολίου είναι πολύ μικρός κι ότι σκοπεύει να λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ο κ. Μόσιαλος εμφανίστηκε σήμερα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μίλησε για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε πολλές χώρες. Ήδη η Βρετανία και η Εσθονία έχουν αποκλείσει τη χορήγηση του εμβολίου σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες, ενώ στη λίστα προστέθηκε και το Βέλγιο, το οποίο θα επιτρέψει για ένα μήνα μόνο τη χορήγηση του εμβολίου σε πολίτες άνω των 55 ετών.

Μόσιαλος: «Δεν πρόκειται να αναβάλλω το εμβόλιο, ούτε να το αλλάξω»

«Το έκανα και θα κάνω τη δεύτερη δόση στις 19 Μαΐου, δεν πρόκειται να αναβάλλω τη χορήγηση του εμβολίου, ούτε θα αλλάξω εμβόλιο στις 19 Μαΐου» επιβεβαίωσε ο κ. Μόσιαλος.

Πρόσθεσε δε, πως «ο πιθανός κίνδυνος από το εμβόλιο είναι πάρα πολύ πιθανός. Δηλαδή οι θρομβώσεις είναι μία στις 290.000 με βάση τα συνολικά δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Ο κίνδυνος θανάτου είναι 1 στα 1,4 εκατομμύρια από αυτούς που θα κάνουν το εμβόλιο”.

Όπως τόνισε, οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Βρετανίας ανακοίνωσαν πως ίσως να υπάρχει συσχέτιση με θρομβώσεις. Δεν εντόπισαν, όμως, τον μηχανισμό ούτε μπόρεσαν να βρουν συσχέτιση με υποκείμενα νοσήματα, ούτε με ηλικία και φύλο.

Μόσιαλος: Η αναστολή του εμβολίου σε ορισμένες χώρες προκαλεί σύγχυση – Έκκληση για συμφωνία

Ο καθηγητής σημείωσε πως η απαγόρευση χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου από κάποιες χώρες, αλλού σε άτομα κάτω των 60 κι αλλού κάτω των 55 χρόνων, δημιουργεί σύγχυση στον κόσμο. Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Παράλληλα, ο Ηλίας Μόσιαλος συμβούλευσε όσους πρόκειται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca να μην παίρνουν από μόνοι τους αντιπηκτικά πριν και μετά το εμβόλιο. «Μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα» προειδοποίησε.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των καταστημάτων με click away, δήλωσε ότι δεν επιβαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο, ενώ για το άνοιγμα των σχολείων απάντησε ότι θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις μετά το άνοιγμα και αναλόγως των δεδομένων, ίσως αναθεωρηθούν κάποια πράγματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments