Ελλάδα

Είπε όχι ο Σωτήρης Τσιόδρας

Είπε όχι ο Σωτήρης Τσιόδρας
Σωτήρης Τσιόδρας: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας ήταν αντίθετος στο άνοιγμα των Λυκείων στις 12/4.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν από τους ειδικούς που διαφώνησαν στην πρόταση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα Λύκεια στις 12 Απριλίου λόγω της επισημιολογικής κατάστασης στη χώρα. Να σημειώσουμε ότι αυτό τελικά αποφασίστηκε και χθες το απόγευμα η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας έκανε την επίσημη ανακοίνωση για το άνοιγμα των Λυκείων.

Η συνεδρίαση των ειδικών πριν να πάρουν την απόφασή τους ήταν επεισοδιακή αφού καταγράφηκαν διαφωνίες ως προς τις κυβερνητικές προτάσεις για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά λοιμωξιολόγοι, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της Επιτροπής, Σωτήρης Τσιόδρας, διαφώνησαν με την εισήγηση για άνοιγμα των σχολείων αυτή τη στιγμή, με αυτά τα δεδομένα που επικρατούν από την πανδημία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ieidiseis.gr, η πρόταση του Τσιόδρα ήταν να μην ανοίξουν τα σχολεία στις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο», δηλαδή και στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο ίδιος έχει εκφράσει προβληματισμούς για το εργαλείο των self tests και αν αυτό θα χρησιμοποιηθεί σωστά μέχρι την Κυριακή για να ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας

Τελικά, η πλειονότητα των ειδικών ψήφισαν υπέρ του ανοίγματος των Λυκείων. Στη χθεσινή ενημέρωση η υπουργός Παιδείας περιέγραψε πώς θα γίνει το άνοιγμα τους.

Το άνοιγμα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός, θα συνοδεύεται με 2 υποχρεωτικά self test την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως «η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορονωϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, γίνεται προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο».

Αναφορικά με το άνοιγμα των Γυμνασίων, η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου. Σε συνέντευξή της χθες η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για να χτυπήσει το κουδούνι για όλα τα σχολεία, με προτεραιότητα να είναι τα Λύκεια (όπως και θα συμβεί τελικά), μετά τα Γυμνάσια και αργότερα τα Δημοτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments