Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα θα γνωρίζουμε τι έχουμε πετύχει

Εξαδάκτυλος: Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα θα γνωρίζουμε τι έχουμε πετύχει
Εξαδάκτυλος: "Kάθε ανθρώπινη δραστηριότητα κρύβει κινδύνους", σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Για το πως εξελίσσεται η πανδημία στη χώρα αλλά και το πότε αναμένονται τα αποτελέσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως είπε στον ΑΝΤ1, “κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα κρύβει κινδύνους και για να δούμε τις τυχόν επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων, θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσουμε στη Μεγάλη Δευτέρα”.

Εξαδάκτυλος: Θα πρέπει να υπάρξει ένας μηχανισμός επιτήρησης για όσους βρίσκονται θετικοί

Αναφερόμενος στο self test, το οποίο το χαρακτήρισε δυσάρεστο, είναι αναγκαίο να διενεργούνται από τους πολίτες και να καταχωρούνται ορθώς τα αποτελέσματα του ενώ παράλληλα πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα. Επίσης δήλωσε ότι “θα πρέπει να υπάρξει κι ένας μηχανισμός επιτήρησης για όσους βρίσκονται θετικοί. Αλλά και για τις στενές επαφές τους που πρέπει να μείνουν σε καραντίνα”.

Σε ερώτηση για την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο, σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ο κ. Εξαδάκτυλος τη χαρακτήρισε δικαιολογημένη καθώς όταν αυτή ελήφθη, όλα τα στοιχεία έδειχναν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και οι προβλέψεις από τα λύματα ήταν στον ίδιο τόνο. Τέλος είπε ότι “η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα και προτεραιότητα της είναι να εξετάσει τα στοιχεία για να αποφασίσει για το άνοιγμα ή όχι, του λιανεμπορίου στις προαναφερθείσες περιοχές”.

Εξαδάκτυλος: Συνεδρίαση σήμερα για λιανεμπόριο και μετακινήσεις

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει για το λιανεμπόριο στις περιοχές που παραμένει κλειστό. Τα καταστήματα σε όλη τη χώρα σήκωσαν ρολά στις 5 Απριλίου εκτός από την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα, περιοχές στις οποίες κρίθηκε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την μερική άρση των μέτρων. Οι καταστηματάρχες απογοητευμένοι από την απόφαση αυτή διαμαρτυρήθηκαν έντονα και σήμερα περιμένουν τις αποφάσεις των ειδικών ελπίζοντας ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» για να ανοίξουν και πάλι τα καταστήματά τους και να δουλέψουν. Θυμίζουμε ότι στις τρεις αυτές περιοχές, τα καταστήματα των οποίων συνεχίζεται η λειτουργία μέχρι σήμερα είναι:

  • οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά κατά το σκέλος που αφορά στην επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου,
  • τα καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού,
  • τα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς κατόπιν ραντεβού και
  • τα περίπτερα, τα οποία δύνανται να λειτουργούν επί 24ωρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments