Κόσμος

Τουρκία: Δοκιμάστηκαν πύραυλοι για αποστολή στο φεγγάρι

Τουρκία: Δοκιμάστηκαν πύραυλοι για αποστολή στο φεγγάρι
Τουρκία: Μπορεί η τουρκική οικονομία να έχει μεγάλα προβλήματα το τελευταίο διάστημα, όμως, η γειτονική χώρα κάνει δοκιμές πυραύλων για το φεγγάρι.

Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να στείλει πύραυλο στο φεγγάρι και, μάλιστα, πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή γι’ αυτό. Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας επιθυμεί να βρίσκεται σε όσα περισσότερα πεδία μπορεί, έστω κι αν υπάρχουν διαμάχες που είναι σε εξέλιξη, όπως με την Ιταλία. Να σημειώσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι και ο Λίβυος πρωθυπουργός Αμπντούλ Χαμίντ Ντμέιμπα, που είχε συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα τα ταξιδέψει στην Τουρκία.

Επίσης, μπορεί η οικονομία της γειτονικής χώρας να είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρά το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας ξοδεύοντας άφθονο χρήμα με στόχο τη Σελήνη.

Τουρκία: Δοκιμάστηκαν πύραυλοι για αποστολή στο φεγγάρι

Τουρκία: Δοκιμάστηκαν πύραυλοι για αποστολή στο φεγγάρι

Τουρκία: Τι έγινε στην πρώτη δοκιμή

Η Τουρκία, μάλιστα, πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή του υβριδικού πυραυλοκινητήρα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στην αποστολή της για το φεγγάρι το 2023 με το εγχείρημα να στέφεται με επιτυχία, σύμφωνα με τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της χώρας, Μουσταφά Βαράνκ, ο οποίος ήταν και στο κέντρο ελέγχου.

Η πρώτη τουρκική αποστολή στο φεγγάρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί με διεθνή συνεργασία, κατά την οποία ο υβριδικός κινητήρας που κατασκευάζει η Delta V θα μεταφέρει το τουρκικό διαστημικό σκάφος στην επιφάνεια της Σελήνης.

Οι δοκιμές που ήταν δύο έγιναν εγκαταστάσεις της κρατικής ερευνητικής εταιρείας Delta V, η οποία και ηγείται του διαστημικού προγράμματος της χώρας έχοντας έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Η πρώτη δοκιμή όπως έγινε γνωστό αφορούσε στην πυροδότηση του συστήματος κατακόρυφης πρόωσης του Hybrid Probe Rocket (SORS). Οσο για τη δεύτερη αφορούσε στην πυροδότηση του υβριδικού πυραυλικού κινητήρα που έχει προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθεί στην αποστολή «Hard Landing on the Moon» του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος το 2023 με μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος.

Όπως ανέφερε ο Βαράνκ, οι δοκιμές αφορούσαν τους κινητήρες των πυραύλων και σε δεύτερη φάση, τον ερχόμενο Μάιο, στην Σινώπη αναμένεται να γίνουν οι δοκιμές πτήσης αυτών των πυραύλων. «Πιστεύουμε πως το 2023 μπορούμε να μεταφέρουμε ένα αεροσκάφος μας στην Σελήνη πηγαίνοντας εκεί για πρώτη φορά την τουρκική σημαία», σημείωσε ο Βαράνκ. Χρειάζεται να υπογραμμιστεί ότι ο Ερντογάν είχε μιλήσει Ιανουάριο με τον Ίλον Μασκ για την προοπτική συνεργασίας με τη Tesla και το πρόγραμμα Space X.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments