Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Σχεδόν 6.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Γαλλία κορωνοϊός: Σχεδόν 6.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ
Γαλλία κορωνοϊός: Η χώρα σημείωσε νέο «μαύρο» ρεκόρ για το 2021, με τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ να αγγίζουν τους 6.000.

Ο κορωνοϊός «σαρώνει» τη Γαλλία, με αποτέλεσμα οι ΜΕΘ να «ασφυκτιούν» από τις αυξανόμενες νοσηλείες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 78 και πλέον άγγιξε τον αριθμό των 5.916, σημειώνοντας ένα νέο «μαύρο» ρεκόρ για το 2021. Την ίδια στιγμή η χώρα βρίσκεται υπό πανεθνικό lockdown, το οποίο πρόκειται να διαρκέσει ένα μήνα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Το τελευταίο 24ωρο η Γαλλία κατέγραψε 385 νέους θανάτους από κορωνοϊό σε νοσοκομεία, ενώ χθες Κυριακή είχε καταγράψει 176. Πλέον οι θάνατοι από τη νόσο covid-19 ανέρχονται στον τρομακτικό αριθμό των 99.135.

Τα ημερήσια κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται στα 8.536, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας η Γαλλία έχει καταγράψει 5,07 εκατομμύρια κρούσματα.

Εμανουέλ Μακρόν: Με διάγγελμα έθεσε την Γαλλία σε πανεθνικό lockdown, το οποίο θα διαρκέσει ένα μήνα

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε με διάγγελμά του ότι η χώρα μπαίνει σε αυστηρό lockdown για ένα μήνα. Στο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες που απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος μετέφερε την ανησυχία του για την κατάσταση στη χώρα.

Όπως σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, στο δεύτερο κύμα το περασμένο φθινόπωρο, «επιλέξαμε από τις αρχές του τρέχοντος έτους 2021 μια απάντηση που στόχευε στον περιορισμό της επιδημίας χωρίς να περιοριστούμε». «Τρεις αρχές δεν έπαψαν ποτέ να μας καθοδηγούν», εξήγησε: Ασφάλεια. Ισορροπία – δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες και των περιορισμών στα παιδιά μας και στην εκπαίδευσή τους, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ψυχική υγεία, ιδίως στους νεότερους – και ατομική ευθύνη.

«Πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας όμως ότι «τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίζουμε μια νέα κατάσταση», ιδιαίτερα λόγω της βρετανικής μετάλλαξης, και γι’ αυτό «πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο για τους επόμενους μήνες.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments