Πολιτική

Βαρουφάκης: Σχόλιο για το οικονομικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Βαρουφάκης: Σχόλιο για το οικονομικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ
Βαρουφάκης: Πριν παρουσιάσει το οικονομικό του πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας του Μέρα 25 απηύθυνε τέσσερα ερωτήματα προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε ένα σχόλιο λίγο πριν παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το οικονομικό πρόγραμμα. Ο αρχηγός του Μέρα 25 είχε προβεί σε μια καταγγελία, πριν από μερικές ημέρες, εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα αλλά και κατά του Γιάννη Δραγασάκη. Παρόλα αυτά, στην συζήτηση για την πανδημία ο κ. Βαρουφάκης είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση σχετικά με την διαχείριση της κυβέρνησης. 

Πιο συγκεκριμένα, ο γραμματέας του Μέρα 25, σημειώνει σε δήλωση του ότι “συστράτευση για την προστασία των πολλών, δεν μπορεί να γίνει χωρίς, κατ’ ελάχιστον να υπάρξουν τέσσερις δεσμεύσεις, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Η δήλωση καταλήγει “Λαϊκή συστράτευση για την προστασία των πολλών δεν μπορεί να γίνει χωρίς, κατ’ ελάχιστον, τις πιο πάνω 4 δεσμεύσεις. Αναμένομεν.”

Οι τέσσερις δεσμεύσεις για την λαϊκή συστράτευση

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, συστράτευση δεν μπορεί να υπάρξει:

1. «Αν δεν δεσμεύεται για άμεση κατάργηση του “ Ηρακλή”, δηλαδή της πώλησης των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά και την λειτουργία αυτής της παρασιτικής “ αγοράς” κόκκινων δανείων, αλλά απλά αναλώνεται στην κατάργηση του “ Πτωχευτικού” και σε όμορφα λόγια για προστασία της πρώτης κατοικίας και κούρεμα ιδιωτικού χρέους.

2. Αν δεν δεσμεύεται για μονομερή κατάργηση όλων των προπληρωμών φόρων και δραστική μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 15%.

3. Αν δεν δεσμεύεται για την κατάργηση του Υπερταμείου που ο ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε, καθώς και κατάργηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι η σφηκοφωλιά της αφαίμαξης των πολιτών υπέρ των τραπεζιτών.

4. Αν δεν δεσμεύεται για βαθιά αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους…τότε το νέο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αξίζει το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκε.

Βαρουφάκης:  Η κριτική για τους γιατρούς και για το ΕΣΥ

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πανδημία και την οικονομία επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση «για την απέχθειά της για οτιδήποτε είναι δημόσιο αγαθό», ενώ έκανε λόγο και για «δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κλινακάρχες, καναλάρχες, κολλεγιάρχες και γενικώς ολιγάρχες».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Βαρουφάκης υπενθύμισε διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη στις 17 Μαρτίου 2020, στο οποίο ανέφερε για τους γιατρούς του ΕΣΥ ότι «δεν σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος, αλλά και κάτι παραπάνω. Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό». Μόνο, είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, που αυτό το «κάτι παραπάνω» «που θα κάνατε για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές ήταν οι διοικητικές και ποινικές διώξεις τους όταν τόλμησαν να αποκαλύψουν τις πραγματικές συνθήκες εργασίας τους». Βαρουφάκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments