Πολιτική

Μιχάλης Τρεμόπουλος: Διασωληνωμένος με κορωνοϊό

Μιχάλης Τρεμόπουλος: Διασωληνωμένος με κορωνοϊό
Μιχάλης Τρεμόπουλος: Σοβαρή περιπέτεια υγείας λόγω του κορωνοϊού περνάει ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» και πρώην ευρωβουλευτής.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι ένας ακόμα πολιτικός που νοσεί από κορωνοϊό. Ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, είναι διασωληνωμένος. Να θυμίσουμε ότι περιπέτεια με την υγεία τους λόγω Covid-19 πέρασαν, ανάμεσα σε άλλους, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

O Μιχάλης Τρεμόπουλος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestival.gr, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί την περασμένη Κυριακή.

Την είδηση έκανε γνωστή στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πνευμονολόγος και δημοτικός σύμβουλος, Δρόσος Τσαβλής. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έστειλαν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση.

Μιχάλης Τρεμόπουλος: Διασωληνωμένος με κορωνοϊό

Μιχάλης Τρεμόπουλος: Διασωληνωμένος με κορωνοϊό

Μιχάλης Τρεμόπουλος: Ποιος είναι

Όπως αναφέρεται στο σάιτ του, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958, με καταγωγή των γονέων από την Ανατολική Θράκη και την Κοζάνη. Είναι έγγαμος, με δύο γιους.

Έχει μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Οικολογία. Ως ευρωβουλευτής ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου (2009-12) και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και ασφάλειας Τροφίμων. Ο μοναδικός που παραιτήθηκε στο μέσον της θητείας, λόγω εναλλαγής.

Διετέλεσε νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας με την «Οικολογία – Αλληλεγγύη» (1998-2016), ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Εναλλακτικών (1989-1991) και των Οικολόγων Πράσινων (2002-2016).

Έχει οικολογική και ανθρωπιστική δράση από το 1975, με ενεργό εμπλοκή στην ίδρυση, τη διοίκηση και τις δράσεις σημαντικών οργανώσεων, όπως της Ένωσης για την Ποιότητα της Ζωής – Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. (πρόεδρος 1978-82), της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης (ιδρυτικό μέλος, 1982), του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία «Αντιγόνη» (ιδρυτικό μέλος, 1993), οργανώσεων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας κ.ά.

Έχει συμβάλλει σε σημαντικούς αγώνες και δικαστικές νίκες υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, και της ποιότητας ζωής.

Εκδόσεις από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο

  • Χρηματοδοτικά εργαλεία για πράσινες επενδύσεις -Οδηγός για την Αυτοδιοίκηση και τη Βιώσιμη Περιφερειακή Ανάπτυξη
  • Έκθεση για τη διαφάνεια στην περιφερειακή πολιτική και στη χρηματοδότησή της
  • Οδηγός ανάπτυξης Γραφείου Περιφερειακής Εκπροσώπησης στην ΕΕ
  • Αρχισυντάκτης περιοδικών τοπικής ιστορίας, συγγραφέας εκατοντάδων άρθρων και μιας μελέτης με τίτλο «Η ιπτάμενη Ιστορία της Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments