Ελλάδα

Γώγος: Νωρίς η συζήτηση για Πάσχα στο χωριό

Γώγος: Νωρίς η συζήτηση για Πάσχα στο χωριό
Γώγος: «Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι η πίεση στο σύστημα υγείας», σημείωσε ο καθηγητής Παθολογίας.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, για τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, τονίζοντας ότι υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στα νοσοκομεία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργου Μπουλμπασάκου.

Γώγος: Να δούμε τα δεδομένα, κατά περιοχές τι συμβαίνει

Μιλώντας στο Open, ο Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι παρά τις θετικές ειδήσεις για τη θετικότητα και στη σταθεροποίηση και την έλευση των self tests, υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στα νοσοκομεία. Ερωτηθείς για το Πάσχα, ο καθηγητής είπε ότι «η πρώτη προτεραιότητά μας είναι η πίεση στο σύστημα υγείας. Αλλά υπάρχει πίεση και από τον κόσμο και την κοινωνία που θέλει να πάρει ανάσες. Να δούμε τα δεδομένα, κατά περιοχές τι συμβαίνει, το επίπεδο εμβολιασμού. Όλα αυτά θα μας δώσουν τις κατευθύνσεις για να πάρουν αποφάσεις».

Επίσης, επισήμανε ότι είναι «νωρίς η συζήτηση για Πάσχα στο χωριό. Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις. Θα έχουμε πάνω από 14 μέρες από το άνοιγμα του λιανεμπορίου». Σχετικά με την εστίαση, ο Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι η επαναλειτουργία τοποθετείται για μετά το Πάσχα.

Μπουλμπασάκος: Δοκιμάζουμε τις αντοχές του συστήματος εμείς οι ίδιοι

Με τη σειρά του, ο κ. Μπουλμπασάκος είπε ότι «με εντυπωσιάζει και με ξεπερνά η λογική να ανοίξουμε σε αυτή τη συγκυρία με τέτοιο επιδημιολογικό φορτίο διάφορες οικονομικές δραστηριότητες και να συζητάμε για Πάσχα στο χωριό. Δοκιμάζουμε τις αντοχές του συστήματος εμείς οι ίδιοι. Παίζουμε με τη φωτιά».

Σύμφωνα με τον ιατρό του «Ευαγγελισμού», «τα υπερόπλα δεν είναι τα self tests. Τα υπερόπλα είναι τα εμβόλια. Θα έχουμε αρκετά τους επόμενους μήνες να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας. Μη δοκιμάζουμε όμως για 20 μέρες τις αντοχές μας, για να εξυπηρετήσουμε κοινωνικές ανάγκες, όπωςτο Πάσχα. Να κάνουμε υπομονή. Πολίτες και Πολιτεία να βοηθήσουν το σύστημα υγείας».

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για το άνοιγμα πολυκαταστημάτων και άλλων δραστηριοτήτων, όπως οι μετακινήσεις εκτός νομού, είπε: «Πρέπει να υπάρχει χρόνος ανάμεσα στις δραστηριότητες που ανοίγουν, όπως το λιανεμπόριο που άνοιξε, για να δούμε τον αντίκτυπο που έχουν. Θα δοκιμάσουμε τις τοπικές δομές υγείας με τις μετακινήσεις εκτός νομού που δεν είναι τόσο ικανές να αντιμετωπίσουν τέτοιο φόρτο κρουσμάτων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments