Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθούν

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθούν
Ολυμπιακοί Αγώνες: Τυπικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ιαπωνίας, που αναβλήθηκαν πέρυσι, αρχίζουν την 23η Ιουλίου.

Με ερωτηματικό παραμένει η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι στην Ιαπωνία. Τους προηγούμενους μήνες υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού να ματαιώνεται ωστόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα, έσπευσε να τα διαψεύσει. 

Σήμερα η επιλογή αυτή επανέρχεται στο τραπέζι:

Ο γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ), Τοσιχίρο Νικάι, δήλωσε ότι η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια επιλογή που μπορεί να εξεταστεί. Όπως τόνισε, η περίπτωση αυτή θα μπορούσε να εξεταστεί εφ’ όσον η πανδημία του κορωνοϊού επιδεινωθεί πολύ. Κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, σημειώνει ότι “εάν η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σημάνει πως είναι αδύνατον να διεξαχθούν οι Αγώνες, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε».

Η Ιαπωνία αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπη με αυτό που ειδικοί χαρακτηρίζουν το «τέταρτο κύμα» της πανδημίας. Χθες Τετάρτη (14/4) καταγράφηκαν σε εθνική κλίμακα πάνω από 4.300 κρούσματα του SARS-CoV-2. Η νομαρχία Οσάκα, επίκεντρο της κρίσης, σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο: χθες κατέγραψε 1.130 κρούσματα, αριθμό άνευ προηγουμένου. Συνολικά, κατά τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, η Ιαπωνία έχει καταγράψει σχεδόν 9.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 510.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες – Διαφωνούν με τη διεξαγωγή τους οι Ιάπωνες

Την ίδια ώρα ωστόσο, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα συνεχίζει τις εντατικές προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Αγώνων με αυστηρά μέτρα προστασίας και κοινωνικής απόστασης και περιορισμούς για τους θεατές. Τυπικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι, αρχίζουν την 23η Ιουλίου.  Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως πολύ μικρό ποσοστό των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της κανονικής διεξαγωγής της διοργάνωσης εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας.

Η φράση «ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων» ήταν ανάμεσα στις δημοφιλέστερες μεταξύ των πολιτών της χώρας που χρησιμοποιούν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με πάνω από 20.000 αναφορές. Πάντως, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν απάντησε όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ως εδώ, επιμένει πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά και με ασφάλεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments