Ελλάδα

Λάρισα: Μήνυση σε 3 καθηγητές επειδή δεν άφησαν μαθητή χωρίς self test να πάει στο μάθημα

Λάρισα: Μήνυση σε 3 καθηγητές επειδή δεν άφησαν μαθητή χωρίς self test να πάει στο μάθημα
Λάρισα: Η μητέρα κατέθεσε μήνυση σε 3 καθηγητές, επειδή δεν άφησαν το γιο της να παρακολουθήσει μάθημα χωρίς self test.

Στη Λάρισα μία μητέρα μήνυσε τρεις καθηγητές Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), καθώς όπως ισχυρίζεται η ίδια οι καθηγητές δεν επέτρεψαν στον γιο της να παρακολουθήσει χθες μαθήματα στο σχολείο επειδή δεν είχε φέρει μαζί του τη βεβαίωση του self test.

Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές των Λυκείων θα πρέπει να έχουν αρνητικό self test προκειμένου να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα, ενώ σχετικά πρόσφατα μία άλλη μητέρα συνελήφθη επειδή είχε δημοσιεύσει ένα «εμπρηστικό» κείμενο κατά των self test στα σχολεία.

Η μητέρα του μαθητή χθες το μεσημέρι προσέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας, μηνύοντας τόσο τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ όσο και δύο ακόμη καθηγητές, καταθέτοντας μια πολυσέλιδη αναφορά με πρωτοφανείς κατηγορίες σε βάρος εκπαιδευτικών.

Οι χαρακτηρισμοί της μητέρας στην αναφορά που κατέθεσε ίσως να χαρακτηρίζονταν υπερβολικοί, με την ίδια να ισχυρίζεται πως οι καθηγητές διέπραξαν αδικήματα όπως αυτά του βασανισμού, της εσχάτης προδοσίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, αλλά και της σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Τεστ δύο φορές την εβδομάδα:

Τα Λύκεια άνοιξαν τη Δευτέρα (12/4) ύστερα από πέντε μήνες τηλεκπαίδευσης με τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο Λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη). Τονίζεται ότι το self test πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά και από όσους μαθητές ή εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.

Τι συμβαίνει αν βγει θετικό το τεστ:

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self test, οι απουσίες 1-2 ημερών μέχρι να γίνει το επαναληπτικό τεστ δεν θα προσμετρώνται. Τα επαναληπτικά τεστ πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών, εξ ου και η λειτουργία των δημόσιων δομών και τις Κυριακές. Για τους μαθητές των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που νοσούν. Επίσης, οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments