Διεθνή

Μαδρίτη: Σκέψεις να κλείσουν τα μαζικά κέντρα εμβολιασμών λόγω έλλειψης εμβολίων

Μαδρίτη: Σκέψεις να κλείσουν τα μαζικά κέντρα εμβολιασμών λόγω έλλειψης εμβολίων
Μαδρίτη: Η έλλειψη εμβολίων ενδέχεται να οδηγήσει σε κλείσιμο των μαζικών εμβολιαστικών κέντρων, λένε αξιωματούχοι.

Από την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να κλείσουν τα κέντρα μαζικού εμβολιασμού στην Μαδρίτη, καθώς υπάρχει έλλειψη εμβολίων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής δημόσιας υγείας της περιφέρειας της Μαδρίτης. Σημειώνεται ότι η Ισπανία είχε νωρίτερα ανακοινώσει τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 70 έως 79 ετών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ωστόσο όλα βρίσκονται στον αέρα, καθώς η εταιρία έχει προς το παρόν «παγώσει» τις παραδόσεις των εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μαδρίτη, της οποίας η διοίκηση έχει από καιρό διαφωνήσει με την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χορηγεί περίπου 275.000 εμβόλια την εβδομάδα, αλλά αναμένεται να λάβει μόνο 157.900 δόσεις του εμβολίου Pfizer και BioNTech την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Antonio Zapatero σε δημοσιογράφους.

«Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να κλείσουμε τα κέντρα μαζικού εμβολιασμού», είπε. «Χωρίς εμβόλια, δεν έχει νόημα να κάνουμε τόσο μεγάλη επέμβαση».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είπε ότι οι παρτίδες εμβολίων AstraZeneca και Moderna που θα παραλάβουν την επόμενη εβδομάδα θα βοηθήσουν να αποφευχθεί μία τέτοια κατάσταση.

Αξιωματούχοι υγείας στη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας, η οποία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει μαζικούς εμβολιασμούς σε μεγάλους χώρους, δήλωσε ότι ο ρυθμός της εκστρατείας εμβολιασμού εξαρτάται από τις παραδόσεις και ζήτησε μεγαλύτερο αριθμό εμβολίων της Astrazeneca.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, η Μαδρίτη έχει μετατρέψει μεγάλους χώρους όπως το γήπεδο ποδοσφαίρου Wanda του Ατλέτικο Μαδρίτης σε εμβολιαστικούς χώρους, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η αργή εκστρατεία εμβολιασμού.

Ωστόσο, η ανώτερος αξιωματούχος υγείας της Μαδρίτης Έλενα Ανδράντας παραπονέθηκε ότι η περιοχή έλαβε λιγότερο από το δίκαιο μερίδιό της, εμποδίζοντας τις προσπάθειες εμβολιασμού ευπαθών ηλικιακών ομάδων. Η περιοχή έχει περίπου 130.000 δόσεις σε απόθεμα, πρόσθεσε.

Παρά τις καθυστερήσεις στην παραλαβή του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, εξαιτίας της ανησυχία που έχει προκύψει με τα καταγεγραμμένα περιστατικά θρομβώσεων, η Ισπανία εξακολουθεί να αναμένει ότι ο μισός πληθυσμός της θα εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η εθνική κυβέρνηση διανέμει εμβόλια μεταξύ περιοχών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πολιτική υγείας, μια ρύθμιση που έχει προκαλέσει τις υπάρχουσες εντάσεις με τη Μαδρίτη. Με επικεφαλής τον συντηρητικό του Maverick, Isabel Diaz Ayuso, ο οποίος αγωνίζεται για επανεκλογή, η Μαδρίτη επέλεξε σταθερά για χαλαρότερους περιορισμούς από την υπόλοιπη Ισπανία.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η επιλογή του Ayuso να διατηρήσει τα μπαρ και τα εστιατόρια ανοιχτά είναι ο βασικός παράγοντας για το υψηλό ποσοστό κρουσμάτων που έχει καταγράψει η Μαδρίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments