Διεθνή

Ισπανία: Οι πολίτες 70-79 ετών θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ισπανία: Οι πολίτες 70-79 ετών θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Ισπανία: Προτεραιότητα στον εμβολιασμό έχουν οι πολίτες ηλικιών 70-79, οι οποίοι θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η Ισπανία πρόκειται να δώσει προτεραιότητα σε άτομα ηλικίας 70 έως 79 ετών στον εμβολιασμό με τα εμβόλια από τη μονάδα Janssen της Johnson & Johnson. Σημειώνεται ότι η Johnson & Johnson ξεκίνησε τις πρώτες παραδόσεις εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ (CDC) συνιστούν να συνεχιστεί η χορήγηση του εμβολίου.

Η Ισπανία θα λάβει την πρώτη παράδοση 300.000 δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου την Τετάρτη το πρωί, δήλωσε η Καρολίνα Νταριάς σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Γκραν Κανάρια μετά από επίσκεψη στα Ισπανικά Κανάρια Νησιά.

Η Johnson & Johnson ξεκίνησε σήμερα τις παραδόσεις των εμβολίων της σε χώρες της ΕΕ ύστερα από κάποιες καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων στην παραγωγή, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εταιρία.

Ισπανία: Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένονται 87 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων

Μετά από μια αργή έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού, η Ισπανία στοιχηματίζει σε μια αύξηση των παραδόσεων το δεύτερο τρίμηνο, έχοντας ως στόχο να επιτύχει τον εμβολιασμό του μισού πληθυσμού μέχρι τον Ιούλιο.

Μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση αναμένει 87 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου. Οι όγκοι που θα παραδοθούν το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να ξεπεράσουν κατά 3,5 φορές το επίπεδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Ισπανία: Προτεραιότητα η ενίσχυση ανοσίας των ευπαθών ομάδων

Καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι γηροκομείων και το ιατρικό προσωπικό πρώτης γραμμής έχουν εμβολιαστεί πλήρως, και το 90% των ατόμων άνω των 80 ετών έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, η ηλικιακή ομάδα 70-79 είναι η επόμενη προτεραιότητα. Ιδιαίτερα, η ενίσχυση της ανοσίας των ευπαθών ομάδων γίνεται ολοένα και περισσότερο πιεστική, καθώς το νέο κύμα μετάδοσης  του ιού αρχίζει να αυξάνεται.

Tην Παρασκευή, το εθνικό ποσοστό μολύνσεων στην Ισπανία, όπως υπολογίζεται κατά τις 14 προηγούμενες ημέρες, διαμορφώθηκε σε 182 περιστατικά ανά 100.000 ανθρώπους, αυξημένο κατά περίπου 50 μονάδες μέσα σε τρεις εβδομάδες, παραμένοντας ωστόσο κάτω από την κορύφωση του Ιανουαρίου με 900 μονάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments