Κόσμος

Ισπανία: Δοκιμάζει την ανάμειξη εμβολίων μετά τον περιορισμό του εμβολιασμού AstraZeneca

Ισπανία: Δοκιμάζει την ανάμειξη εμβολίων μετά τον περιορισμό του εμβολιασμού AstraZeneca
Ισπανία: Θα συμμετέχουν 600 εθελοντές απ' όλες τις ηλικίες.
Ισπανία: Θα συμμετέχουν 600 εθελοντές απ' όλες τις ηλικίες.

Τις επιπτώσεις που έχει η ανάμιξη διαφορετικών εμβολίων πρόκειται να μελετήσει η Ισπανία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι κυβερνητικοί ερευνητές της χώρας. Η μελέτη αυτή έρχεται μέρες μετά από την αλλαγή κατευθυντήριας γραμμής όσον αφορά στον εμβολιασμό με AstraZeneca.

Συγκεκριμένα η Ισπανία, μαζί με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περιόρισε τη χορήγηση των εμβολίων της AstraZeneca σε άτομα άνω των 60 ετών, αφού οι ρυθμιστικές αρχές το συνδέουν με σπάνιες θρομβώσεις, κυρίως σε νεότερες γυναίκες.

«Μετά από αποφάσεις διαφόρων ευρωπαϊκών αρχών δημόσιας υγείας σχετικά με την αναστολή της χρήσης του εμβολίου AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών, σκοπεύουμε να βρούμε επειγόντως επιστημονικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε τη λήψη αποφάσεων σχετικά με πιθανές εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε ο Raquel Yotti, διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας Carlos III, σε συνέντευξη Τύπου. Βέλγιο κορωνοϊός

Η δοκιμή θα βασιστεί σε δείγμα 600 ατόμων από όλες τις ηλικίες από όλη την Ισπανία, δήλωσε ο Jesus Frias Iniesta, συντονιστής κλινικής έρευνας στο Carlos III.

Στόχος της μελέτης είναι να προσδιοριστεί εντός 28 ημερών εάν μπορεί να χορηγηθεί δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer σε ασθενείς που έχουν λάβει το εμβόλιο AstraZeneca.

Η εφημερίδα El Mundo της Ισπανίας ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει τις δεύτερες δόσεις όσους είναι κάτω των 80 ετών για να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των ατόμων που έλαβαν τουλάχιστον μία ένεση.

Οι ασθενείς θα λάβουν ένα δεύτερο εμβόλιο από τα Pfizer και Moderna οκτώ εβδομάδες μετά το πρώτο, ανέφερε η El Mundo. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά διαφορά 28 ημερών μεταξύ των πυροβολισμών Moderna και 21 ημερών μεταξύ της Pfizer.

Η πρόταση θα σήμαινε μια απότομη απομάκρυνση από την τρέχουσα εθνική στρατηγική, η οποία ευνοεί να δώσει στις ευάλωτες ηλικιακές ομάδες μια πλήρη πορεία δύο βολών το συντομότερο δυνατό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments