Πολιτική

Βαρουφάκης: Η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το καλοκαίρι

Βαρουφάκης: Η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το καλοκαίρι
Βαρουφάκης: Κριτική άσκησε ο γραμματέας του Μέρα 25 στην Κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας της χώρας.

Για «φιάσκο» έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε ένα σχόλιο πριν την παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία. Ακόμη, ο ίδιος έχει μιλήσει σχετικά με την αποτυχία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γραμματέας του Μέρα 25, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης είπε πως το κόμμα του δεν διακατέχεται από αντιπολιτευτικό μένος γι’ αυτό και στήριξε επιλογές το πρώτο διάστημα, ωστόσο η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το περσινό καλοκαίρι για να προετοιμαστεί αλλά «πορευόταν με βάρκα την ελπίδα» και τώρα τα μέτρα που παίρνει είναι σπασμωδικά.

Βαρουφάκης:  “Το κράτος πετά στους πολίτες ένα self test”

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι το κράτος πετά στους πολίτες ένα self test για να πει ότι κάτι έκανε και δεν υπάρχει έλεγχος από κανέναν εάν όντως είναι αρνητικά ή όχι τα τεστ. Εξήγησε ότι εμπιστεύεται τους πολίτες, αλλά οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτεία και όταν υπάρχει κατάρρευση του κεφαλαίου εμπιστοσύνης «τελικά δεν εμπιστεύεται κανένας, κανέναν».

Για την πορεία της οικονομίας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 προτείνει κουρέματα ιδιωτικού χρέους καθώς όπως είπε «δεν βοηθάνε οι αναστολές». Εξήγησε ότι μια τέτοια πολιτική συνιστά επένδυση αλλά και τον μόνο ρεαλιστικό τρόπο για να μειωθούν τα λουκέτα. «Εάν απαιτήσεις αυτά τα χρήματα δεν θα τα πάρεις και θα κλείσουν και αυτά τα καταστήματα», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Βαρουφάκης: Βαθαίνει η κρίση στην Ευρώπη

Τέλος ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως η κρίση στην Ευρώπη όλο και βαθαίνει και γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη για ένα οικουμενικό βασικό εισόδημα και για πανευρωπαϊκές πολιτικές ειρήνης και πράσινης μετάβασης στην Μεσόγειο, ώστε να καταστεί αυτή μια πράσινη θάλασσα ειρήνης, χωρίς εντάσεις και εξορύξεις. svg%3E

Στην δική του εισήγηση ο Συντονιστής της ΚΕ Κώστας Μπιτσάνης έκανε λόγο «για το πέρασμα σε νέες μορφές διεκδικήσεων, αλλά και για την προάσπιση και προώθηση των σημερινών πάγιων αιτημάτων της χειμαζόμενης κοινωνίας και των εργαζομένων». Ο Κώστας Μπιτσάνης ακόμα ανέφερε πως το πρόταγμα της ειρήνης στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών πολιτικών του DiEM25, είναι πολύ σημαντικό γιατί η Ευρώπη δεν απειλείται από κανέναν πολεμικά, μόνο απειλεί. Γι’ αυτό «δεν χρειάζονται «τεράστιοι στρατοί» και εξοπλιστικές κούρσες, με το αίτημα για ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη να μην συνιστά ουτοπία». Βαρουφάκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments