Αθλητισμός

ESL Μάντσεστερ Σίτι : Επίσημη η αποχώρηση για τους «πολίτες»

ESL Μάντσεστερ Σίτι : Επίσημη η αποχώρηση για τους «πολίτες»
ESL Μάντσεστερ Σίτι : Η ομάδα του Πεπ Γουαρδίολα είναι η πρώτη που με επίσημη τοποθέτησή της ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κλειστή λίγκα.

Υπήρχε ως φήμη πλέον είναι και επίσημο. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρώτη ομάδα που αποχωρεί από την European Super League, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από τους φιλάθλους της ομάδας για την συγκεκριμένη απόφαση. Οι «πολίτες» με επίσημη ανακοίνωσή τους είναι η πρώτη από τις 12 που δημιούργησαν τη λίγκα, η οποία τελικά έκανε πίσω. Χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Η ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαιώνει ότι αποσύρεται από το πλάνο δημιουργίας για την λίγκα της European Super League».

Άμεση απάντηση Τσέφεριν!

Μάλιστα, η αντίδραση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν ήταν άμεση, μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη. Ο Σλοβένος δικηγόρος και παράγοντας καλωσόρισε τους Άγγλους πίσω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Είμαι πανευτυχής που καλωσορίζω πίσω τη Σίτι στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια. Έδειξαν μεγάλη ευφυΐα, ακούγοντας τις φωνές και πάνω από όλα τους οπαδούς της. Όπως είπα και στη συνεδρίαση της UEFA, θέλει κουράγιο να παραδεχτεί κάποιος το λάθος του. Ποτέ, ωστόσο, δεν αμφέβαλα ότι είχαν την ικανότητα και την κοινή λογική να πάρουν αυτήν την απόφαση. Η Σίτι είναι ένα πραγματικό ατού για το άθλημα και απολαμβάνω να δουλεύω μαζί τους για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο» ήταν τα λόγια του Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Είχαν προϊδεάσει με δημοσίευμα οι «Times»

Οι Times αποκαλύπτουν ότι, τουλάχιστον, μία αγγλική ομάδα σκέφτεται να αποσυρθεί από την European Super League αφού οι αντιδράσεις των οπαδών της είναι σφοδρές. Να θυμίσουμε ότι έξι είναι οι αγγλικές ομάδες στις 12 που υπέγραψαν την ίδρυση της κλειστής λίγκας με πρόεδρο τον Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτές είναι οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ.

Έτσι, η Αγγλία βρίσκεται στο επίκεντρο των αντιδράσεων για τη σύσταση της ESL, με έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλάθλους των έξι συλλόγων που υπογράφουν την ίδρυσή της και από τους υπόλοιπους συλλόγους. Να σημειώσουμε ότι κατά στο σχέδιο έχει ταχθεί και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα μάλιστα με τους «Times», ήδη ένας από τους έξι συλλόγους που έχουν δεσμευθεί στο νέο project εξετάζει το ενδεχόμενο υπαναχώρησης. Σύμφωνα με τη γνωστή βρετανική εφημερίδα, οι αντιδράσεις των οπαδών της συγκεκριμένης ομάδας έχουν θορυβήσει τη διοίκηση, αρκετά μέλη της οποίας εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την κατάσταση που διαμορφώνεται. Οι «Times» μιλούν «επείγουσες εσωτερικές διεργασίες», οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε αλλαγή στάσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments