Πολιτική

Πέτσας: Ένταξη τριών νέων έργων στο πρόγραμμα Τρίτσης

Πέτσας: Ένταξη τριών νέων έργων στο πρόγραμμα Τρίτσης
Πέτσας: Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την ένταξη τριών νέων έργων της Περιφέρειας Μακεδονίας στο πρόγραμμα Τρίτσης.

Ο Στέλιος Πέτσας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κεντρική Μακεδονία. Ο υπουργός είχε ανακοινώσει πως 35,1 εκατ. ευρώ θα πάνε στους Δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Ακόμη, είχε αναφερθεί στα αναπτυξιακά εργαλεία που έχει δώσει η Κυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσαν, μετά την συνάντηση τους, την ένταξη στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης τριών νέων έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέτσας

Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Προς ένταξη οδεύουν τρία έργα

Τα εν λόγω έργα είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Προποντίδας στη Χαλκιδική, η ανέγερση νέου διοικητηρίου για την αντιπεριφέρεια Ημαθίας, στη Βέροια, και η ψηφιακή αναβάθμιση δύο Γενικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Ήδη μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τρία αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι υπάρχουν και άλλα έργα για τα οποία γίνονται συζητήσεις ώστε να ενταχθούν και αυτά σε επόμενη φάση και συνολικά για τους Δήμους της Περιφέρειας προβλέπονται 281 εκατομμύρια ευρώ για έργα που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως ο εκλογικός νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι έτοιμος στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση. Επίσης, από τον Μάϊο θα αρχίσει η συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και εκτιμά ότι αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Πέτσας: Οι δηλώσεις Τζιτζικώστα

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτήρισε ως το πιο σημαντικό των τελευταίων δεκαετιών το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, γιατί, όπως είπε «θα αφορά στο ξεκαθάρισμα, επιτέλους, των αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων του κράτους και, βέβαια, την ενδυνάμωση του ρόλου των Περιφερειών».

«Η ώρα των Περιφερειών είναι τώρα. Είναι η ώρα να μεταβούμε από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση, με ουσιαστικές αρμοδιότητες και πόρους προς όφελος των πολιτών, της καθημερινότητας και της λειτουργίας του κράτους», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας και ταυτόχρονα έθεσε και το αίτημα να ενισχυθούν οι Περιφέρειες με πόρους και προσωπικό, καθώς η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλη και δυσκολεύει τη λειτουργία τους.

Πέτσας: «Δεν πρόκειται να υπάρξει μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους»

«Με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και με τη σημερινή πολιτική ηγεσία δεν πρόκειται να υπάρξει μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς αντίστοιχους πόρους και φυσικά με το προσωπικό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στο αίτημα που διατύπωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Είπε, μάλιστα, ότι αυτό θα φανεί στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς όπου η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τους Δήμους με επιπλέον 40 εκατομμύρια ευρώ, πέραν των 43 εκατομμυρίων, που έχουν ήδη διατεθεί, για τη δημιουργία καταφυγίων και άλλων υποδομών.

Διαβεβαίωσε, ακόμα, πως είναι προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών να δώσει διέξοδο στην πολύ μεγάλη αποψίλωση προσωπικού που έχει υποστεί η αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια και αυτό θα φανεί στην πράξη από τον επόμενο προγραμματισμό προσλήψεων. Το μεσημέρι ο κ. Πέτσας θα συναντηθεί στο Διοικητήριο με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη και την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments