Ελλάδα

Self test: Υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια

Self test: Υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια
Self test: Υποχρεωτική θα είναι η κατοχή των self test από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας.

Με υποχρεωτική χρήση self test θα επαναλειτουργήσουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, όπως ανακοίνωσε η το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρουσιάζοντας το πλαίσιο της δια ζώσης επαναλειτουργίας των σχολείων. Έτσι, όπως και στα λύκεια, τώρα και στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης θα υπάρχουν υποχρεωτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, αλλά και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας. Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις αυτές θα γίνουν κανονικά και θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου.

Αναφορικά με το άνοιγμα και την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, η υπουργός τόνισε ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Σημειώνεται, πως τα self test θα συνεχίζουν να διατίθενται δωρεάν και οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αρνητικά τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

«Μεγάλη σημασία για την επαναλειτουργία των σχολείων έχει η καθοδική πορεία του δείκτη θετικότητας, ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων και τα self test», επανέλαβε η κ. Κεραμέως.

Self test δύο φορές την εβδομάδα

Η κ. Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Tα τμήματα που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, είναι 269.

Παράταση του σχολικού έτους – 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες. Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία αναμένεται έτσι να ολοκληρώνουν τα μαθήματα την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα, οι Πανελλαδικές αναμένεται να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά.

Όσο αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Δημοτικών αποφασίστηκε η ματαίωσή τους, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως φέτος δεν εφαρμοστεί έτσι η Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments