Ελλάδα

Χανιά γηροκομείο: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τους 68 νεκρούς

Χανιά γηροκομείο: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τους 68 νεκρούς
Χανιά γηροκομείο: Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζητάει να πραγματοποιηθούν όλες οι ενέργειες για την εξακρίβωση της αλήθειας.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των 68 νεκρών σε γηροκομείο των Χανιών. Οι μυστηριώδεις θάνατοι προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, προκειμένου να εξιχνιαστεί εάν όντως οι θάνατοι αποδίδονται σε ανακοπή καρδιάς, όπως αναγράφεται στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, ή εάν πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσα μόλις σε ένα χρόνο έχασαν τη ζωή τους 68 τρόφιμοι σε γηροκομείο των Χανίων, με τις Αρχές να πραγματοποιούν την πρώτη εκταφή σορού, η οποία ανήκει σε ηλικιωμένη γυναίκα, έπειτα από ένταλμα του Εισαγγελέα. Επιπλέον, δύο πρώην υπάλληλοι του γηροκομείου κατήγγειλαν τις στιγμές «κόλασης» που φέρονται να βίωσαν αρκετοί τρόφιμοι.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή, ζητά να εποπτεύσει ο τελευταίος του ανακριτικού έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Κ.Π.Δ.), κατά το οποίο η εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Τέλος, ο Β. Πλιώτας διαβίβασε και τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στις καταγγελίες γύρω από το γηροκομείο, ζητώντας να πραγματοποιηθούν όλες οι ενέργειες για την εξακρίβωση της αλήθειας.

Γηροκομείο Χανιά: Οι καταγγελίες των δύο πρώην υπαλλήλων

Δύο πρώην εργαζόμενοι είναι αυτοί που προσήλθαν στις αστυνομικές αρχές και κατήγγειλαν τις στιγμές “κόλασης” που φέρονται να βίωσαν αρκετοί τρόφιμοι σε γηροκομείο των Χανίων που ελέγχεται για τους 68 θανάτους που σημειώθηκαν στη συγκεκριμένη δομή σε διάστημα 15 μηνών. Συγκεκριμένα μετέβησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και κατέθεσαν στο πλαίσιο της προανάκρισης που διέταξε ο εισαγγελέας.

Οι δυο πρώην υπάλληλοι μίλησαν στους αστυνομικούς για συνθήκες εγκατάλειψης κι αδιαφορίας, ενώ έκαναν λόγο για υποσιτισμό. Ανάμεσα στα καταγγελλόμενά τους περιέχονται και περιστατικά με υποχρεωτικές καθηλώσεις ηλικιωμένων, στους οποίους έδεναν τα χέρια τους στα κάγκελα του προσκέφαλου τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments