Διεθνή

Μακρόν: Δεν υποχωρούμε στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας

Μακρόν: Δεν υποχωρούμε στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας
Μακρόν: Αναφερόμενος στη δολοφονία της αστυνομικού ο Πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε πως δεν θα υποχωρήσει στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν απέστειλε το δικό του μήνυμα για τη δολοφονία της 48χρονης αστυνομικού από έναν 36χρονο Τυνήσιου στο Παρίσι. Ο Γάλλος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας τόνισε πως η χώρα του δεν θα υποχωρήσει στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας.

«Ήταν αστυνομικός. Η Stéphanie σκοτώθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ραμπουγιέ. Το Έθνος είναι στο πλευρό της οικογένειάς της, των συναδέλφων της και της αστυνομίας. Δεν θα υποχωρήσουμε στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας» ανέφερε συγκεκριμένα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στα περίχωρα του Παρισιού και η ισλαμική τρομοκρατία συνδέεται από το γεγονός πως ο δράστης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φώναξε κατά τη διάρκεια της επίθεσης το γνωστό «ο Αλλάχ ειναι μεγάλος».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η υπάλληλος της αστυνομίας επέστρεφε στο γραφείο από το μεσημεριανό της γεύμα, όταν ο δράστης την αιφνιδίασε και της επιτέθηκε με μαχαίρι. Οι παριστάμενοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και ακινητοποίησαν τον δράστη. Πληροφορίες του Sputnik αναφέρουν πως κι εκείνος υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο σημείο έσπευσε και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν για να αξιολογήσουν την κατάσταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments