Διεθνή

Sputnik V: Η Τουρκία ξεκινάει σύντομα τους εμβολιασμούς

Sputnik V: Η Τουρκία ξεκινάει σύντομα τους εμβολιασμούς
Sputnik V: Η εμβολιαστική εκστρατεία της Τουρκίας συνεχίζεται με τα εμβόλια Coronovac και Pfizer.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σύντομα η χώρα θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Η Τουρκία, η οποία συνεχίζει την εκστρατεία εμβολιασμού με τη χορήγηση του κινέζικου εμβολίου CoronaVac και το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία προκειμένου να χορηγηθεί και το εμβόλιο Sputnik V.

O Φαχρετίν Κοτζά μιλώντας για τον αριθμό των περιπτώσεων στη χώρα, είπε: «Λόγω της χαλάρωσης των μέτρων και το πιο σημαντικό, των ταχέως μεταβαλλόμενων μεταλλάξεων, ο αριθμός των κρουσμάτων είχε αρχίσει να αυξάνεται ραγδαία. Από τις αρχές της εβδομάδας ο ρυθμός αύξησης των περιπτώσεων έχει αρχίσει να επιβραδύνεται και προβλέπεται ότι θα μειωθεί τις επόμενες ημέρες».

Μάλιστα έκανε λόγο για αυστηρότερα μέτρα «εάν δεν επιτευχθεί η στοχευμένη μείωση του αριθμού των λοιμώξεων».

Από τις 14 Απριλίου, τέθηκαν σε ισχύ ειδικά μέτρα για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ραμαζανιού. Η απαγόρευση διαρκεί πλέον από τις 7 μ.μ. έως τις 5 π.μ., κατά τη διάρκεια της οποίας απαγορεύτηκε επίσης και τα υπεραστικά ταξίδια, εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, στις πόλεις υψηλού κινδύνου θα εφαρμόζονται lockdown τα σαββατοκύριακα.

Καφετέριες και εστιατόρια παρέχουν μόνο υπηρεσίες delivery, ενώ αίθουσες γάμου, αθλητικά κέντρα και γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της Τουρκίας ανέρχεται πλέον σε περίπου 4,5 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των θανάτων σε εθνικό επίπεδο έφτασε τους 36.975 με 362 περισσότερους θανάτους την τελευταία ημέρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments