Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κριτική για το ακαταδίωκτο δεν αφορά τους επιστήμονες, αλλά τους κυβερνητικούς αξιωματούχους

ΣΥΡΙΖΑ: Η κριτική για το ακαταδίωκτο δεν αφορά τους επιστήμονες, αλλά τους κυβερνητικούς αξιωματούχους
ΣΥΡΙΖΑ: «Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης την ώρα που κουνάει το δάχτυλο για ατομική ευθύνη σε όλη την Ελλάδα, φροντίζει για την αμνήστευση των συνεργατών του με προκλητικό τρόπο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι η κριτική του κόμματος σχετικά με την τροπολογία για το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων δεν στρέφεται στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αλλά στους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Την ίδια στιγμή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υποστήριξε ότι η ασυλία πρέπει να επεκταθεί και σε όλους τους υγειονομικούς, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε ότι αυτή η τροπολογία ενέχει κινδύνους για τους υγειονομικούς και τους αφήνει εκτεθειμένους.

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης την ώρα που κουνάει το δάχτυλο για ατομική ευθύνη σε όλη την Ελλάδα, φροντίζει για την αμνήστευση των συνεργατών του με προκλητικό τρόπο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ

«Η τροπολογία ασυλίας και η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά τους επιστήμονες, οι οποίοι ούτως ή άλλως απλά γνωμοδοτούν, αλλά τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που στελεχώνουν τις επιτροπές και οι οποίοι αποφασίζουν για τη διαχείριση της πανδημίας», διευκρινίζει.

«Τα αποτελέσματα των επιλογών του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του τα ζει στο πετσί του όλος ο κόσμος εδώ και έξι μήνες. Αν κι αυτό φαίνεται να μην τον απασχολεί καθόλου αν κρίνουμε από τις «από καθέδρας» ανακοινώσεις που δίνει στην κα Πελώνη να βγάζει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αλέξης Τσίπρας: Η ασυλία δεν αφορά την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αλλά τους συνεργάτες του Μητσοτάκη

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι η τροπολογία σχετικά με την ασυλία των λοιμωξιολόγων αποτελεί στυγνή ομολογίας της ενοχής της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

«Η τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών των Επιτροπών του υπουργείου Υγείας, αποτελεί στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Τσίπρας αγρότες

Όπως σημειώνει, «κυρίως προσβάλλει τους επιστήμονες και διαλύει την όποια εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας έχει απομείνει απέναντι στην επιστημονική κοινότητα, γεγονός εξαιρετικά δυσάρεστο και επικίνδυνο».

«Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς. Η ασυλία δεν αφορά τους επιστήμονες. Ούτως ή άλλως βάσει του νόμου ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός», συνεχίζει ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η ασυλία αφορά τα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που απαρτίζουν τις Επιτροπές».

«Που μαζί με υπουργούς συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, ασκώντας ισχυρές πιέσεις προς την κατεύθυνση προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων. Αφορά αυτούς που ευθύνονται για το 6μηνο αποτυχημένο lockdown και για την κατάρρευση του ΕΣΥ», συμπληρώνει.

«Για αυτό άλλωστε και η τροπολογία δεν εξαντλείται στο ακαταδίωκτο, αλλά επεκτείνεται στην απαγόρευση κατάθεσης των μελών της Επιτροπής σε περιπτώσεις δικαστικής διερεύνησης. Τι φοβούνται;», διερωτάται και σχολιάζει:

«Μα την πιθανότητα κάποιος εκ των επιστημόνων να κληθεί να καταθέσει την αλήθεια για τις πιέσεις και για την πατρότητα κάποιων κρίσιμων αποφάσεων. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που κρύβουν τόσους μήνες τα πρακτικά των συνεδριάσεων».

«Ο πρωθυπουργός που έχει κάνει σημαία του την ατομική ευθύνη όλων των πολιτών, που μεταβίβασε, προχθές, ακόμη και την ευθύνη του μη εμβολιασμού στους ανθρώπους που δίνουν διασωληνωμένοι τη μάχη για τη ζωή, νομοθετεί ασυλία των συνεργατών του από κάθε ευθύνη για τις αποφάσεις τους», σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας και καταλήγει: «Οι ευθύνες όμως που βαραίνουν τον κ. Μητσοτάκη είναι πρωτίστως ηθικές. Και από αυτές, καμία ασυλία δεν θα τον γλιτώσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments