Αθλητισμός

Τσιτσιπάς τένις: Δεν έχει αντίπαλο στο χώμα

Τσιτσιπάς τένις: Δεν έχει αντίπαλο στο χώμα
Τσιτσιπάς τένις: Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το 9/9 στη χωμάτινη επιφάνεια κερδίζοντας 2-0 σετ τον Σίνερ και πέρασε στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Πανέτοιμος για έναν ακόμα τίτλο και θρίαμβο είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα ατον Γιάνικ Σίνερ (Νο. 19 του ταμπλό), επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-3) μέσα σε 83 λεπτά και έτσι πέρασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Εκεί θα συναντήσει το άλλο μεγάλο αστέρι στο χώμα. Που δεν είναι άλλος από τον Ράφα Ναδάλ. Ο οποίος αναμένεται να επικρατήσει στον άλλο ημιτελικό του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. Με τον αριστερόχειρα Ισπανό είχε αναμετρηθεί και το 2018, στον πρώτο τελικό της καριέρας του και είχε ηττηθεί με 2-0 σετ.

Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο και στο Μόντε Κάρλο, παραμένει φέτος αήττητος στο χώμα και δεν έχει χάσει ούτε σετ (17-0). Με τη νίκη του επί του Ιταλού, μάλιστα, έφτασε τις 26 για τη φετινή σεζόν, πιάνοντας τον Αντρέι Ρούμπλεφ στην κορυφή της σχετικής λίστας!

Μια ματιά στα επιτεύγματά του φέτος αρκεί για να καταλάβετε τι τένις παίζει φέτος: τίτλος στο Μόντε Κάρλο, τελικό σε Βαρκελώνη και Ακαπούλκο, ημιτελικά σε Ρότερνταμ και Μελβούρνη, προημιτελικά σε Μαϊάμι και Μασσαλία! Παραμένει, εννοείται, πρώτος στη φετινή βαθμολογία και απειλεί ακόμα περισσότερο τον Ντόμινικ Τιμ, που βρίσκεται στο Νο.4 του κόσμου!

Θα είναι ο 15ος τελικός καριέρας (6-8) και φιλοδοξεί να φτάσει στον πρώτο τίτλο αυτής της κατηγορίας (ATP 500). Φυσικά μετά ο μοναδικός τίτλος που θα απομένει στην καριέρα του που δεν θα έχει κατακτήσει είναι ένας. Ενός Grand Slam.

Αν, βέβαια, βρει απέναντί του τον Ράφα Ναδάλ, 11 φορές νικητή της διοργάνωσης, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, όμως ο αγώνας δεν θα έχει καμία σχέση με το 2018. Αυτή τη φορά ο Τσιτσιπάς έχει πολύ καλές πιθανότητες να σταματήσει τον θρυλικό Ισπανό…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments